Shutterstock Robcartorres/Marco Iacobucci EPP

‘Ik had België best het WK gegund, als ik niet zo bekrompen nationalistisch was’

Kleinzieligheid Nederlandse voetbalfan verpest Belgisch feestje

De 27-jarige Nederlandse voetbalfan Stef had het de Belgen ontzettend gegund: de winst op het WK. Jammer dat zijn kleingeestigheid de boel verpest. “Als ik niet zo bekrompen nationalistisch was”, zegt Stef, “had ik de Rode Duivels zonder blikken of blozen de winst toegewenst.”

Extra wrang vindt Stef het feit dat het Belgische team zo’n geoliede machine is. “Het is echt een gouden generatie, maar waarom komt zo’n team precies op het moment dat ik het ze absoluut niet gun wereldkampioen te worden? Het kan nog decennia duren voor ze weer met zo’n getalenteerde groep jongens op een WK verschijnen. Zonde.”

Ondanks zijn onverwachtse onwelwillendheid ziet Stef toch wat ruimte in zijn hart voor medelijden. “Ik gun die Belgen op dit moment ook niet mijn aanval van armetierige kleinzieligheid: zij zijn nu helaas de dupe van het feit dat ik echt koud word van het idee dat die etters eerder een WK-titel binnenslepen dan wij Hollanders. Ze zouden geen kans voorbij laten gaan om ons daarop te wijzen. Dus ja, sneu voor ze, maar ik hoop bij God dat ze het verliezen van de Fransen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *