Screenshot Strava

Strava-statistieken wijzen uit: Mark uit Den Haag loopt elke avond rondje langs hoofdkantoor Shell

Een bewoner van het Torentje loopt al maandenlang elke avond een rondje rond het hoofdkantoor van Shell. Zo valt af te leiden uit gebruikersgegevens van Strava. De Speld volgde een aantal hardlopers waaronder een persoon die we hier Mark noemen.

Het is eerste wat ons opvalt is dat het een redelijk fitte persoon is gelet op hartslag en afstanden, waarschijnlijk omdat hij elke dag van een adres aan het Binnenhof naar het internationale hoofdkantoor van Shell loopt, 1,8 kilometer verderop. Hij verblijft ongeveer een kwartier in of rond het pand en gaat daarna steevast weer terug naar zijn vertrekadres.

Ook stuiten we op ‘Alexander’ die frequent heen en weer reist naar een treurige torenflat in Scheveningen. Volgens de metingen doet Alexander niet veel meer dan de trap op en af lopen. Als we later op zijn LinkedIn profiel kijken blijkt dat dit persoon vroeger een veilingmeester was en connecties heeft met Canadese diplomaten. Informatie die niet zomaar in de verkeerde handen moet komen.

Verder ontdekten we ‘Thierry’ die schijnbaar doelloos heen en weer wandelt tussen enigszins sjieke horecagelegenheden, leveranciers van grote muziekinstrumenten en de Russische ambassade. Wat voor baan Thierry heeft is uit de app-gegevens desalniettemin moeilijk af te leiden, want op normale werktijden is hij bijna nooit in Den Haag.

Het is best denkbaar dat deze gebruikers niet willen dat dit soort informatie zomaar op straat terecht komt maar gelukkig hebben ze allemaal hun profiel op privé staan. Liefhebbers van het afschaffen van dividendbelasting kunnen deze app beter niet gebruiken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Quote:
“Een bewoner van het Torentje loopt al maandenlang elke avond een rondje rond het hoofdkantoor van Shell”

Er is daar een geheim loket voor het betalen van “premies voor speciale diensten”
😉

Reageer