Frederic Legrand / Shutterstock

Doe nu mee aan de Tourpool van De Speld!

Zaterdag is het eindelijk zover: de start van de 105e editie van de Ronde van Frankrijk. Denk jij ook alles te weten van de legendarische wielerronde? Doe dan nu mee aan de tourpool van De Speld.

Kies een kopman

Kies een tot knecht gemaakte

Kies een ploegarts

Kies een tegenslag

Kies een rondemiss

Kies een medische dispensatie

Kies een biograaf

Kies een sappige anekdote

Jouw Tourpool:
Uitslag #1
Jij gaat in de eerste etappe onderuit nog voordat er officieel is gestart. Je hebt overal schaafwonden en je rechterschouder is uit de kom. Toch geef je niet op. Na de derde etappe val je opnieuw. Je botst tegen de teambus van Movistar. In etappe 11 probeer je een hond te ontwijken waarna je over een betonnen muurtje vliegt. Je wint 0 etappes en wordt uiteindelijk 71e in het eindklassement. Je neus staat voor altijd scheef. Was dat het waard?
Uitslag #2
Jij bent de Kenny van Hummel van het stel. Je haalt de finish, maar vraag ons niet hoe. Na de Tour rij je een aantal criteriums waar je geen potten kan breken. Je krijgt wel een handtekening van Robert Gesink. De Tour de France is dan toch geslaagd.
Uitslag #3
Je wint de Tour. De komende jaren moet je je voortdurend verantwoorden voor deze verrassende prestatie. Hoe kan het dat een grijze muis als jij uit het niets toppers als Froome, Dumoulin en Ten Dam verslaat. Leg dat maar eens uit jongen. De rest van je leven ben je een verdachte. Thijs Zonneveld houdt je in de gaten. Gefeliciteerd!
Uitslag #4
Na een lange ontsnapping in de derde etappe word je een paar kilometer voor de finishlijn door het peloton ingerekend. Al je moeite was voor niets: een sprinter wint weer de etappe. Dit kon je echter van te voren wel weten, sukkel. Zo gaat het namelijk iedere vlakke etappe. Sommige mensen zijn aardig voor je en zeggen je dat je de etappe kleur hebt gegeven. Wij weten wel beter.
Uitslag #5
Je wordt de gehele drie weken uitgejouwd door het Franse publiek. Niet dat je iets misdaan hebt, je kop staat ze gewoon niet aan. Dat is ook topsport. Volgend jaar rij je weer gewoon de Ronde van Italië. Het eten is er lekker en de mensen gooien niet met urine.
Uitslag #6
Jij hebt al van jongs af aan last van nierfalen en hebt daarom een medisch attest voor EPO. Na de tweede rustdag heb je per ongeluk zes keer de toegestane hoeveelheid gebruikt en nu moet je elke nacht wakker worden gehouden omdat je aderen anders dichtslibben. Je wint alle bergetappes.
Uitslag #7
Jij gebruikt de Tour de France als voorbereiding op het criterium De Acht van Chaam. Je hebt fantastische benen, maar drie weken lang blijf je in het wiel hangen. Het doel is immers De Acht van Chaam. Je wordt 127e in het eindklassement en krijgt geen uitnodiging voor jouw favoriete criterium. Wielrennen is keihard.

Share your Results:


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste lezers,

Kies gewoon Stormy Daniëls bij het invullen van de Tourpool, dan win je alle bergetappes. Bovendien is het gebruik van EPO toegestaan tijdens de daad.

Veel plezier!

Reageer