Nancy Beijersbergen / Shutterstock

Zes redenen waarom je zo weinig hoort over ouderen die door de hitte omkomen

Het is hartstikke warm, en je hoort niets over stervende ouderen. Hoe kan dat, in godsnaam? Er zijn verschillende redenen voor.

1. We zijn veel beter geworden in het beschermen van onze ouden van dagen

Voorbijgangers weten tegenwoordig dat niemand ze raar aankijkt als ze een ruitje van een verzorgingstehuis inslaan omdat het binnen veel te warm is geworden. Ook aan de oproep om ouderen driemaal daags water te geven wordt doorgaans goed gehoor gegeven.

2. De bergen spaargeld waar ouderen op zitten koelen behoorlijk af

Er is maar één groep in Nederland die het zich kan permitteren om de hele dag op een grote berg spaargeld te zitten. En die groep gaat blijkbaar niet dood met dit warme weer. Daaruit kun je afleiden dat geld verkoelend is.

3. Uitstelgedrag

Veel ouderen genieten van het warme weer, en stellen de dood daarom nog een paar maanden uit. Zo’n WK is toch leuker dan je denkt, ondanks het feit dat Nederland niet mee doet. En Zomergasten, vergeet Zomergasten niet!

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

4. Zo warm is het nu ook weer niet

Ja, het is wel warm, maar ook weer niet zó warm.

5. Er gebeurt al zo veel

Het is een kwestie van prioriteiten: de media hebben veel te berichten. Moet het dan elke zomer hierover gaan? Er zijn ook drooggevallen sloten in het land.

6. We zijn al weken niet bij opa en oma geweest

Met zulk lekker weer komt het er maar niet van om bij opa en oma langs te gaan. We zien in september weer hoe het ze in de zomer is afgegaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *