mooremedia / Shutterstock

Bizar: Bart drinkt 9 energieblikjes per dag maar heeft nog steeds geen energie

Hij staat gemiddeld een 5,7 op school, zijn kamer is een teringzooi en hij is al een half jaar niet meer op de training van zijn voetbalclub verschenen. Hoe het kan dat Bart zo energieloos door het leven gaat is voor iedereen een raadsel: de 15-jarige middelbare scholier drinkt immers 9 blikjes energiedrank per dag.

De ouders van Bart weten zich geen raad meer. “We hebben alles geprobeerd. Monster, Red Bull, Lidl-huismerk. Halve treetjes, hele treetjes. Hij komt maar niet van de bank af. Het is inmiddels al zo erg dat hij niet eens meer genoeg fut heeft om de blikjes weg te gooien.”

Zijn ouders hebben op zijn school aangeklopt om hulp, maar daar kregen ze nul op het rekest. “Ik snap ook wel dat zo’n school het druk heeft met zoveel drukke leerlingen, maar we hadden toch wel iets meer steun verwacht. Barts mentor zei zelfs dat ze überhaupt liever niet hebben dat hij tijdens de les energiedrank drinkt.”

Bart heeft zelf wel een idee wat hem zou kunnen motiveren: “Wiet”.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alles geprobeerd.
Serieus?
Verpest je lever ( met een r) nog verder met deze rotzooi. Kappen !
En ga om te beginnen eens gezond eten.
En laat je onderzoeken op tekorten, laaggradige ontstekingen, virussen enz.

Reageer
gravatar

Serieus? Ja bloed(suiker) serieus!

Dit is een ernstige schending van de persoonlijke integriteit van deze arme jongen. Waar Jan en Alleman tegenwoordig op doktersadvies speciale diëten volgt, ook op school, wordt deze jongen gediscrimineerd omdat hij toevallig deze blikjes energiedrank nodig heeft!

De school en de mentor van deze jongen moeten tot de orde geroepen worden. Als anderen twijfelachtige diëten als glutenvrij, pindavrij en lactosevrij mogen volgen op school, mag deze jongen niet gediscrimineerd worden op zijn behoefte aan met vitamines verrijkte dieetvoeding.

gravatar

Wiet is inderdaad veel beter, want wiet bevat nauwelijks kleine koolhydraat-moleculen. (suiker voor de leken en mono- en disachariden voor de deskundigen) in tegenstelling tot de inmiddels immens populaire energiedrankjes, die vooral bedoeld zijn om het goedkope kristalsuiker tegen hoge prijzen in zogenaamd energiedrankjes te verkopen.

Reageer
gravatar

Ik stel De Speld een passende reactie voor:

“Mijnheer de Chefhoofdreacteur, onze bijzonder hartelijk dank voor de correctie namens de directie en de redactie van De Speld. U kunt een kistje wijn en een flink zomerboeket tegemoet zien”.

Ik bied de chefredacteur graag mijn diensten aan als ik het kistje wijn mag houden.

gravatar

Herkenbaar, als je die pubers hier rond ziet lopen met hun afgestompte kop die ook nog als model staan om te ‘scoren’ de rest van je leven. Wat als ze hun hele leven op dat niveau van lompe agressie bestaan?

Reageer
gravatar

Als je langs het enig mogelijke paadje rustig weg naar huis fietst en je komt zo’n figuur tegen met zijn hond uit de buurt dan begint hij al te mopperen en te vloeken. Hier vindt je de definitie van fascisme. Het is een niveau van evolutie. Op dit gore vlak zijn ze honderd procent bewezen telepathisch met elkaar. En ze zijn trots op zichzelf.

gravatar

Het boek Collaboratie op Schouwen-Duiveland in de Tweede Wereldoorlog is juist zo belangrijk vanwege de actualiteit. Scoren.