Phovoir / Shutterstock

5 tips om je werkgevoel de hele vakantie vast te houden

Iedereen weet hoe vervelend het is om gestoord te worden tijdens je werk. Voor je het weet zit je weer in een vliegtuig op weg naar een zonnige bestemming en ben je met een cocktail op het strand weer helemaal uit je werkritme. Gelukkig zijn er manieren om het werkgevoel je hele vakantie vast te houden. Wij geven je vijf tips:

1. Rond je werk niet af en draag niks over
Om het werkgevoel je hele vakantie vast te houden, is voorbereiding nodig. Als je je vakantie midden in een belangrijk project plant, je werk niet afmaakt en niets overdraagt, weet je zeker dat je tijdens je vakantie veel belletjes zult krijgen.

2. Zet geen out of office aan en laat je collega’s jou in hun out of office noemen
Zet ook geen out of office reply aan, om te voorkomen dat mensen verzoeken doorsturen naar een collega. Laat voor de zekerheid je collega’s jou noemen in hun out off office. Zorg natuurlijk wel dat je in je signature je telefoonnummer dikgedrukt hebt staan. Zo weet iedereen je goed te vinden.

3. Denk continu aan het werk dat op je wacht wanneer je terug bent
Niemand gaat jouw werk doen tijdens je afwezigheid, je collega’s hebben het al druk genoeg. Het is altijd al een strijd om je mailbox bij te houden, die zal dus uitpuilen als je er drie weken niet naar omkijkt. Zet meldingen van je werkmail aan om de toename live te volgen en er steeds opnieuw bij stil te staan.

4. Drink automaatkoffie en eet het lokale eten uit de bedrijfskantine
Neem je op je werk altijd wiener melange uit de automaat? Doe dat op vakantie ook, uit een plastic bekertje natuurlijk. Het liefst ieder uur, om het opgejaagde gevoel vast te houden. Als je in de bedrijfskantine normaal een yoghurtje met cruesli en een bolletje met een los plakje kaas koopt, is er geen reden om daarvan af te wijken op je vakantiebestemming.

5. Maak een album van je werkfoto’s
Als je foto’s van je kantoortuin alleen op je telefoon hebt staan, is de kans groot dat je er niet naar kijkt. Zonde! Een zonnige vakantiedag is het uitgelezen moment om foto’s van het laatste teamuitje erbij te pakken. Druk de ongemakkelijkste bowlingfoto’s af en bekijk ze zodra je echt dreigt te ontspannen door de mooie omgeving.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vakantie is zeker voor de dommen als de vakantiebestemming Lourdes, Lisieux, Assisi, Fátima, Santiago de Compostela, Kevelaer. Sint-Job-in-‘t-Goor, Stonehenge, Glastonbury, Jeruzalem, Betlehem, Bodhgaya, Sarnath, Kushinagara, Myanmar, Mekka, Medina of Amsterdam (nog tot heilig te verklaren Eberhard van der Laan) is.

gravatar

Caro Signore Mai,

Posso far notare che hai dimenticato la mia Città del Vaticano. Presumo per errore.

Vertaling door Polleke, erkend vertaler Russisch:

Geachte Meneer Steeds,
Mag ik u erop wijzen dat u mijn Vaticaanstad bent vergeten. Per abuis neem ik aan.

gravatar

– Kijk naar je laptop.
– Bel even met je iPhone.
– Toets in.
– Nonchalant even opzij zwaaien dat je bezig bent.
– Geen foto’s van iedereen maken met je iPhone zoals de Belgen doen, dat is te min.

Reageer