Studio Speld / Shutterstock

Team Sky maakt Tourselectie bekend: Chris Froome en zeven advocaten

Team Sky heeft de de selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. Kopman Chris Froome zal de komende drie weken worden bijgestaan door zeven advocaten.

De knechten in pak kunnen op alle terreinen uit de voeten, stelt Sky-ploegleider Dave Brailsford. “Sportadvocaten Hugh Stephenson en Samantha Stone zijn mee om Froome te ondersteunen bij lastige vragen tijdens vlakke etappes, Walter Spoon is expert in juridische kwesties in het hooggebergte en voor de kasseienetappe hebben we een letselschadeadvocaat mee. Daarmee hebben we een dichtgetimmerde strategie.”

Ook meesterknecht in de rechten Mike Morgan heeft er alle vertrouwen in dat Sky de gele trui meeneemt naar Parijs. “Het hele team heeft zich de afgelopen tijd minutieus voorbereid. Zo zijn we de afgelopen maand nog op hoogtestage geweest op de hoogste verdieping van een gerenommeerd advocatenkantoor in de Londense City. Daar hebben we uren achtereen vergezochte redenen verzonnen waarom een positieve test toch niet tot een schorsing hoeft te leiden als het niet mogelijk is de omstandigheden van de test na de wedstrijd te repliceren. Afzien! Maar ja, dat hoort nou eenmaal bij topsport.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Kritiek dat de advocaten dit jaar nog nauwelijks wedstrijdkilometers hebben gemaakt en geen ervaring hebben met grote rondes wuift Froome van de hand: “Die jongens kunnen zich het snot voor de ogen procederen. Al mijn overwinningen van de afgelopen tijd zijn echte teamprestaties. Sterker nog: zonder mijn juristen had ik hier niet eens gereden. ”

Wout Poels heeft vandaag te horen gekregen dat hij niet mee mag naar de Tour. Als hij voor volgend jaar zijn bachelor in de rechten heeft gehaald, mag hij gewoon weer mee.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Froome zou beter al de renners uitbetalen die wel geschorst werden voor te veel Salbutamol! Van simpel renners pakt men de inkomsten af, een anorexia star mag miljoenen verdienen, Froome komt dan met een leger advocaten en heeft waarschijnlijk een soort dading ‘ruling’ gedaan waardoor hij zijn straf heeft afgekocht.Ulissi, Petacchi, Trentin, Igor Gonzalez, Piepoli,Oscar Pereiro, Marco Velo. allen geschorst na een overmatig gebruik van Salbutamol.
..Contador werd 2 jaar geschorst voor 0,000000001 g clenbuterol (een middel om dieren vet te maken) Hoe veel maten en gewichten heeft de klassejustitie???

Reageer
gravatar

goede ontwikkeling. Met wielrennen kan je maar een paar jaar meegaan voordat je kapot bent. Met een bachelor in rechten kunnen ze na hun wielrencarriere nog denken aan carriere als advocaat

Reageer