Nadal smokkelt gravel de baan op bij Wimbledon

'I see no no gravel no?'

De Spaanse nummer één van de wereld Rafael Nadal heeft vandaag tijdens zijn eerste ronde partij gravel op Court 1 van Wimbledon gesmokkeld. Dit kwam aan het licht toen de umpire opeens een balafdruk op de baan zag. Hij kaartte het direct aan bij de toernooidirectie.

Bij nadere bestudering van de beelden concludeerde BBC-commentator Tim Henman dat de Spanjaard na ieder punt een kleine hoeveelheid gravel uit zijn zak klopt. Op de persconferentie ontkent Nadal: “Very tough opponent today, I see no gravel, no?”

Download nu de app van De Speld!

Commentatoren van de BBC roken tijdens de wedstrijd al onraad. Het viel ze na een tijdje op dat de topspin forehand van de gravelspecialist steeds hoger opstuitte naar mate de wedstrijd vorderde. In de derde set kon de Spanjaard wel erg makkelijk sliden achter de baseline.

Wat er nu gaat gebeuren met de Spanjaard is nog niet duidelijk. In de reglementen staat niets over het meesmokkelen van andere banen naar het centre court. Nadal verwacht geen problemen: “Second round, no?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een vraagje:
Chris Froome is een wielrenner en een astma-patiënt, maar buiten het fietsseizoen wil hij graag een tennisballetje slaan; overigens niet onverdienstelijk.

Hij mag sinds kort als enige renner een overdosis salbutamol slikken. U zult dan ook mijn vraag aan de Internationale Tennisfederatie (ITF) begrijpen, zodat ik de vraag hier niet behoef uit te leggen.

Reageer
gravatar

Ik zie dat ook gebeuren bij voetballers van Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag, Roda JC, Sparta Rotterdam en VVV Venlo die tijdens wedstrijden op grasvelden stiekem stukjes kunstgras uitstrooien op grasvelden.

Reageer
gravatar

die techniek ken ik. Je zorgt voor extra gewichten om je power level te verbergen. Op het moment dat je het extra gewicht dumpt zal de tegenstander verrast zijn met je power level boven de 9000

Reageer