NOS.nl

Spanje nog steeds bezig met rondtikken

Daags na de uitschakeling is Spanje nog steeds bezig met het rondtikken van de bal. Hoewel de tegenstander al meer dan 12 uur van het veld is, durven de spelers nog geen diepe bal te geven.

Momenteel gaat de bal lekker rond. Jordi Alba speelt de bal naar Isco. Isco kijkt even rond, tikt breed op Sergio Busquets, die tikt weer terug op Isco. Isco draait terug, bal naar Jordi Alba. Alba terug op Sergio Ramos, bal breed naar Piqué, Busquets komt de bal halen en krijgt hem ook van Piqué. En Iniesta gaat diep! Ziet Busquets dat? Nee, hij kapt terug. Aan de linkerkant is het nu Alba. Bal onder de voet. Alba, zoekt oogcontact met Isco. Maar de bal gaat toch terug naar Piqué. Sergio Ramos wijst naar De Gea, daar gaat de bal ook heen. Gaat ie ver, nee, Carvajal ontvangt de bal, kaatst terug, De Gea weer, bal gaat naar… nee, hij houdt hem toch bij zich. Geen risico lijkt hij te denken. Dan toch de bal naar Busquets. Draait snel weg, maakt de goede keuze, daardoor houdt Spanje balbezit. Spanje heeft inmiddels 486% balbezit. La Roja wacht geduldig op zijn kans en begint weer achterin met opbouwen, bij Sergio Ramos. Ramos, doet even zijn haar goed en vindt zijn teamgenoot bij Real Madrid, Carvajal. Die speelt in een keer door, nu ligt er misschien wat ruimte. Iniesta kiest toch voor de bal breed. Isco, houdt het overzicht, en vindt Koke. In een keer door naar Piqué, die heeft Ramos bij zich. Of gaat hij voor de bal voorwaarts. Nee, Aspas lijkt toch de in de dekking te staan, dat geeft Piqué nu ook aan. Dan moet het toch maar even breed, naar Ramos. Ramos zoekt, en vindt Koke, die vindt op zijn beurt weer Jordi Alba die komt opstomen op de linkerflank en meteen doorspeelt naar iniesta. Het lijkt toch van hem te moeten komen. De 34-jarige, wordt dit zijn laatste wedstrijd in het shirt van Spanje? Iniesta dribbelt nu over de as van het veld. Bal breed naar Carvajal. In een keer terug naar Piqué. Ramos, De Gea, Ramos, De Gea, Ramos, Piqué, Carvajal, Piqué. Busquets laat zich even terugzakken en krijgt de bal. Snelle kaats met Iniesta. Busquets krult de bal met rechts naar Alba. Die heeft nu een paar meter. Aspas wil de bal, krijgt ‘m niet. Bal gaat even terug naar Koke. Koke naar Busquets. Houdt de bal bij zich. Isco komt de bal halen en loopt een paar meter naar links. Balletje op Koke en die speelt terug op Piqué, die de bal op zijn beurt terugspeelt op De Gea. Even rust, gebaart De Gea.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hèhè, slimpie. Nederland was al uitgeschakeld vóór het toernooi begon. Maar onbegrijpelijk dat die scheidsrechter nog niet van het veld is gelopen en is overgeschakeld op de VAR Tot de grasmat op de helft van de niet-verschenen tegenstander is gemaaid..

gravatar

Als troost moeten we iedere speler van Spanje maar een spiksplinternieuwe eigen bal geven.
Weet je wat ? Twee de man. Dat is nog eens balbezit !

Reageer
gravatar

Dit hele verslag doet de rijpere voetballiefhebber snakken naar de aankondiging van Hugo Walker: “Komt dat schot!”.
O tempora, o mores. Nu zien we alleen nog maar fossiele dinosaurussen als Jack van Gelder, Hugo Borst, Jan Boskamp, Sigarenboer Derksen, Gijp, Genée hun reeds bovenmodale boterham beleggen met cliché’s en versleten jargon. Straks bijeengedreven in het Jurassic Park van John de Mol.