Studio Speld / Shutterstock

Nina’s gerecyclede flesje heeft Zimbabwaanse genen

Blaricumse verbijsterd over exotische stamboom

Weinig mensen weten alles over de afkomst van hun gerecyclede flesje water. Nina Broekhof uit Blaricum was nieuwsgierig. Ze onderwierp daarom het flesje dat ze vandaag bij de lokale supermarkt kocht aan een erfelijkheidsonderzoek en wat blijkt? Het ding is voor 14% Zimbabwaans.

Nina is volledig verrast door de uitkomsten van de genetische test: “Ja, ik dacht dat mijn flesje uit Nederland kwam, er staan ook Nederlandse letters op. Je staat er dan eigenlijk niet bij stil dat de roots van zo’n flesje heel ergens anders kunnen liggen. Ze hebben hem van dop tot bodem bekeken, en dit was een van de uitkomsten. Het was best even schrikken.” Nadat ze haar waterflesje had laten testen, kreeg Nina een volledige stamboom mee.

De stamboom gaat generaties terug. “Marokko, Congo-Brazzaville, Mali, Madagaskar, het is echt een exotisch mixje. Ongelofelijk hè! En heb jij enig idee waar in Afrika Vierakker ligt?”

De flessen van Bar-le-Duc zijn altijd voor 100% gemaakt van gerecycled plastic. Zo gaan ze generaties lang mee!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een tante van mij heeft dat ook. We kijken of we haar kunnen upcyclen. China zit nogal in de lift, of misschien toch Korea. Een Kim in de familie biedt vast perspectieven.

Reageer