Weinig mensen weten alles over de afkomst van hun gerecyclede flesje water. Nina Broekhof uit Blaricum was nieuwsgierig. Ze onderwierp daarom het flesje dat ze vandaag bij de lokale supermarkt kocht aan een erfelijkheidsonderzoek en wat blijkt? Het ding is voor 14% Zimbabwaans.
Nina is volledig verrast door de uitkomsten van de genetische test: “Ja, ik dacht dat mijn flesje uit Nederland kwam, er staan ook Nederlandse letters op. Je staat er dan eigenlijk niet bij stil dat de roots van zo’n flesje heel ergens anders kunnen liggen. Ze hebben hem van dop tot bodem bekeken, en dit was een van de uitkomsten. Het was best even schrikken.” Nadat ze haar waterflesje had laten testen, kreeg Nina een volledige stamboom mee.
De stamboom gaat generaties terug. “Marokko, Congo-Brazzaville, Mali, Madagaskar, het is echt een exotisch mixje. Ongelofelijk hè! En heb jij enig idee waar in Afrika Vierakker ligt?”
De flessen van Bar-le-Duc zijn altijd voor 100% gemaakt van gerecycled plastic. Zo gaan ze generaties lang mee!
Wat leuk! Net als mensen die reageren op de Speld grappen recyclen?
Kraanwater was ooit redelijk zuiver.
tsja, als je de grenzen open zet, kan elk waterdruppeltje binnenkomen
Ja!!, ik ga voortaan het plastic dat ik bij de lokale supermarkt koop aan een erfelijkheidsonderzoek onderwerpen.
Stambomen zijn toppie!
Vie rakker ligt te slapen en Nina houd de wacht want ze wil hem met niemand delen.
Het water van Bar-le-Duc zelf is ook gerecycled. Het gaat al vijf miljard jaar mee.
Een tante van mij heeft dat ook. We kijken of we haar kunnen upcyclen. China zit nogal in de lift, of misschien toch Korea. Een Kim in de familie biedt vast perspectieven.