Frederic Legrand / Shutterstock

Boze Chris Froome: ‘Ik word hier eerlijk behandeld’

'Dit riekt naar een gebrek aan klassenjustitie'

Chris Froome noemt het onbegrijpelijk dat er wordt geprobeerd hem te weren uit de Tour de France. De Sky-renner stelt dat hij volstrekt eerlijk wordt behandeld.

Froome: “Ik snap niet waarom Petacchi een paar jaar geleden wél werd uitgesloten vanwege salbutamol, en ik nu ook. Dit riekt naar een gebrek aan klassenjustitie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Chris Froome is gedrogeerd, hij rijdt rapper dan 3 andere renners op een plat stuk in de Giro.
Hij vraagt in 5 verschillende landen, toestemming om 5 verschillende medicijnen te gebruiken. Als ge ziek zijt, hoort ge niet thuis in een koers. Hij heeft inspanningsastma, dus is gedrogeerd.

Reageer
gravatar

Froome kan na de vrijspraak net zoveel salbutamol slikken als hij wil. Gelukkig boycotten de overige ploegen de Tour en kan Sky onderling uitmaken wie het rondje door Frankrijk wint. Wat een farce. Van zichzelf al bespottelijk genoeg.

Reageer
gravatar

Sorry, het moest geloof ik hier staan. Het heeft te maken met fietsen en met wegen:
Bouwvakkers en dergelijke met hun platte kop worden bijna als heilig beschouwd. Ze zijn nu weer bezig met wegberastering (betonnen raster-tegels) op de laatste kleine weggetjes. Zodra ik ergens kom beginnen ze zich zorgen te maken op dat vlak.

gravatar

Toch klopt het spreekwoord voor niet-gedrogeerde renners, want die rijden er het langst over.

gravatar

Ik snap er ook niks van. De Tourleiding moet een voorbeeld nemen aan de voetbalerij. Daar krijgt bijvoorbeeld een Ronaldo geen kaart waar een andere speler die wel zou krijgen. Zo hoort het.

Reageer