Studio Speld / Shutterstock & Youtube

Nieuw format: Gaston komt geld innen bij journalistieke programma’s

“Goooeeeeeeeiiieeeeeeeemooooooorgen,” schalt de kenmerkende stem van Gaston Starreveld over de redactie van Tegenlicht. “Zijn jullie hier aan het werk, lieve mensen?” Gaston slaat zijn arm om de schouder van de eindredacteur heen. “Lekker een beetje onderzoek aan het doen naar ingewikkelde dingen?”

De eindredacteur knikt beschroomd. “Kom, niet zo verlegen,” roept Gaston. “Waarom denk je dat ik hier ben?” De eindredacteur van Tegenlicht slikt. “Om mijn budget af te pakken?” Gaston kan zijn enthousiasme nu niet langer bedwingen. “Precies!” gilt hij. “Om je budget af te pakken!” Hij haalt een grote acceptgiro uit de gouden envelop en schrijft een bedrag van 150.000 euro op het lege vlak.

De eindredacteur van Tegenlicht begint zachtjes te huilen. “Daar komen de waterlanders!” brult Gaston. “Wie ga je als eerst ontslaan, ouwe reus?” Hij deelt een high five uit aan een toevallig passerende Winston Gerschtanowitz. “Terug naar jou Caroline,” kondigt hij tevreden af. “Eens kijken of je een of andere provinciaal met een paar ton naar huis kunt sturen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik moet zeggen dat je grensverleggend bezig bent Corrie: de duinen in met een kaalkoppige vijftiger (alopecia of opzettelijke automutilatie?) die er elke keer weer in slaagt weerloze mensen zogenaamd te verrassen met een vooruit bekend bedrag (“Hoeveel loten koop jij elke maand van jouw armoedje, lieve schat?”).

gravatar

Als dit een kookprogramma is, kunnen we stellen dat de melk is overgekookt. Het is toch van de SBS-igge dat Gaston met zijn colportage-baantje € 150.000,- binnenhaalt. Hoeveel hongerende minima hadden daar niet een driedaagse Zonnebloem-boottocht van kunnen hebben?