Shutterstock - Paparacy

Deze acceptgiro start-up gaat de concurrentie aan met Tikkie

Nederland is weer een revolutionaire start-up rijker: Acceptgierie, een app die moet gaan concurreren met Tikkie. De app maakt gebruik van een analoge techniek genaamd acceptgiro. Via de app kun je een zogenaamde acceptgiro aanvragen, die je vervolgens simpel via de post kunt opsturen naar een persoon waar je nog geld van krijgt. Die hoeft alleen maar de betaalkaart in te vullen en langs te brengen bij de bank. En de bank doet de rest. In 2386 hoopt de app net zoveel transacties te hebben voltooid als de app Tikkie.

Esther Vliet is een van de gebruikers die de app testte. Ze is razend enthousiast. “We stonden in de kroeg en we hadden het erover of we de rekening gingen splitten. Dan kun je gewoon zeggen: ‘Ik betaal wel, ik stuur je wel een acceptgierie.’ Het werkt echt geweldig. Nog geen twee weken later lag de acceptgiro al bij Marie op de stoep en binnen een maand stond het geld al op mijn rekening!”

Hoewel Acceptgierie nog op zoek is naar een investeerder, is oprichter Wouter van der Sloot er zeker van dat zijn start-up de concurrentie aan kan gaan met Tikkie: “Tikkie bestaat nu twee jaar, mensen zijn toe aan iets nieuws. In die twee jaar hebben Tikkie-gebruikers voor 1 miljard euro verrekend. Er rekening mee houdende dat waarschijnlijk wel 25% van de mensen de acceptgiro’s van onze app daadwerkelijk betaalt, zou je zeggen: dat kunnen wij ook. In drie eeuwen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Prachtig. Acceptgiro deed het prima. Ja, langsbrengen was bewerkelijk, maar het geld stond in twee tot drie dagen op de rekening. Enneh, geen last van storingen! Was uiterst betrouwbaar. Net als cash overigens. Dat mag gelukkig nog altijd 😉

Reageer