Shutterstock/roibu

Geen oplossing mogelijk voor vluchtelingenstroom EU, behalve de eerste dingen waar je aan denkt

Nog steeds proberen de Europese leiders een oplossing te vinden voor de asielstroom richting het continent. Onderzoeker Fiona te Haag: “Het is een onmogelijk complex probleem, met zo ontzettend veel verschillende kanten, dat het opstellen van helder beleid hieromtrent simpelweg niet mogelijk is. Behalve dan de maatregelen die je binnen vijf minuten op een bierviltje hebt staan.”

Het ontwikkelen van migratiebeleid stort het ene na het andere land in een politieke crisis. “Geen van de landen heeft een duurzame en humane oplossing voorhanden. Er is vrijwel niets wat gedaan zou kunnen worden om deze in en in tragische problematiek te verlichten. Behalve dan dat wat meteen voor de hand ligt,” aldus Te Haag. “Namelijk ieder land een naar rato evenredig aantal vluchtelingen laten opvangen.”

Volgens Te Haag is de kwestie zo moeilijk omdat de Europese Unie een orgaan is waar 27 landen samen beslissingen kunnen nemen over zaken die deze afzonderlijke landen alleen niet kunnen oplossen. “En vluchtelingen is nou precies zo’n kwestie. Dus even afgezien van het feit dat ze natuurlijk prima kunnen afspreken dat elk land zo veel vluchtelingen opneemt als het aankan gekoppeld aan sancties tegen landen die zich daar niet aan houden, weet je dat we hier nevernooit uit gaan komen.”

Aan de pro-actieve houding ligt het niet, er is genoeg geprobeerd. “Maar de grenzen dichtgooien werkt niet, vluchtelingen onbeperkt binnen laten werkt ook niet en met zijn allen afspraken maken over wie hoeveel vluchtelingen opvangt werkt wel. Dus je kunt het de Europese regeringen eigenlijk niet kwalijk nemen dat ze zich hier geen raad mee weten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, die is net met een electra-monteur aan het overleggen om de polariteit van de Europese stroomvoorziening te veranderen; van een aanzuigende werking naar een afblazende functie. Hij heeft de man het schema van DJ Trump laten zien.

gravatar

Ieder land moet gewoon voor zichzelf besluiten. Hé, dat kan op meer vlakken. Wil je een goed voorbeeld? Kijk naar het VK. Of Noorwegen, Zwitserland, IJsland. Stuk voor stuk landen waar het supergoed mee gaat. Is geen toeval. Zij zitten niet in Brussel hun tijd te verdoen.

Reageer
gravatar

Punt 1: Als mensen tegen forse betaling op wankele te volle bootjes stappen zonder voldoende brandstof voedsel en water aan boord dan is dat niet de schuld van europa. Laat u geen schuld aanpraten.

Punt 2: Een land/continent zonder grenzen is geen land/continent.

Reageer
gravatar

Zoals Jan Tinbergen zei: “Als je het niet deelt komen ze het halen.”
In een neoliberale sfeer waar de EU schatplichtig is aan de VS en Frankrijk is kiest men makkelijker voor het laatste.

Reageer
gravatar

Je ziet bij onze nieuwe generatie wel dat psychisch en biologisch het kapitaal ieder bewustzijn van communisme en socialisme heeft uitgeroeid.

gravatar

We hebben uitgebreid gedeeld. Onze inspanningen hebben een veel grotere Afrikaanse bevolking opgeleverd dan dat er anders had bestaan, en ze komen het nog steeds halen.

En wat vind u hiervan: er zijn, zowel als percentage als in absolute aantallen, meer Afrikaanse immigranten in Europa dan dat er ooit Europese immigranten in Afrika waren. Dat laatste noemden we destijds “kolonisatie”, en daar waren sommige mensen het niet mee eens, dus vandaar dat we onszelf nu moeten laten koloniseren, want dan is het “eerlijker”.

gravatar

Met het verdwijnen van de oost-west tegenstelling is ook de ontwikkelingshulp sterk achteruit gegaan. Trouwens de leiders van die landen zien het soms als een vernedering om hulp te krijgen.

gravatar

Integendeel: er zijn hele groepen ‘leiders’ in ‘ontwikkelingslanden’, die verzot zijn op Westerse ontwikkelingshulp en die zich graag voor miljarden €uri laten ‘vernederen’. Hun bevolkingen lijden weliswaar nog steeds honger, maar hun banktegoeden in belastingparadijzen floreren. (Deysselbloem: “Read my lips, Nederland is geen belastingparadijs. Hooguit voor een paar multinationals”

gravatar

ik weet wel een duurzame, maar niet humane oplossing. Veehouders mogen niet meer koeien hebben vanwege de hoeveelheid mest, maar we kunnen die vluchtelingen er wel laten grazen, want die produceren minder mest.
De vrouwtjes zijn goed voor melkproductie en de mannetjes voor reproductie of voor het vlees.

Reageer