NOS Sport / YT

Waarom wordt er dit WK zo veel gescoord uit doelpogingen?

‘Dit verbaast me niet’

Het valt op dit WK voetbal: de hoeveelheid doelpunten die vallen uit doelpogingen. Liefst 91% van de treffers valt uit een doelbewuste inspanning om een goal te maken. Dat is geen toeval, zeggen analytici.

“Het is een trend die je ziet in het voetbal”, stelt Pierre van Hooijdonk. “Ploegen doen hun best doelpunten te maken, door op het doel van de tegenstander te schieten of te koppen. Dat zie je dus ook terug in de statistieken. 91% is wel heel veel, maar op zich verbaast het me niet. Je kunt hier ook gewoon op trainen.”

Van Hooijdonk verwacht dat de trend doorzet. “In het moderne voetbal wordt het steeds lastiger om te scoren zonder een doelpoging te ondernemen. Wat dat betreft hebben de meeste ploegen het verdedigend goed voor elkaar. Maar voor de neutrale toeschouwer is het wel leuk.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik heb hetzelfde onderzocht waarom kinderen geboren geworden werden en in 91% van de gevallen was het omdat de ouders wilden knuffelen. En waarschijnlijk zet de trend door

Reageer