Studio Speld / Voetbalkrant

Als Nederland en België één land zouden zijn, zouden we samen echt een sick elftal hebben!

Check dit! Als Nederland en België nog één land zouden zijn, zoals tussen 1815 en 1830, dan zouden we samen echt een van de beste elftallen van dit WK op de been kunnen brengen. Niet te geloven werkelijk.

Een verdediging met Alderweireld, Vertonghen, Kompany en Vermaelen. Daar droomt elk land van toch? En op het middenveld, kijk even mee: Kevin De Bruyne, Axel Witsel én Radja Nainggolan. Allemaal topspelers met ervaring op het hoogste niveau. Om je vingers bij af te likken.

 

 

Het beste van de verenigde lage landen moet dan nog komen. Een aanvalslinie met Dries Mertens, Romelu Lukaku en Eden Hazard. En op goal zet je de keeper van Chelsea: Thibaut Courtois. Klaar. Niets meer aan doen. Dan heb je gewoon een heel goed elftal.

Conclusie: als Nederland en België fuseren zijn we voor het volgende kampioenschap gewoon allebei verzekerd van plaatsing. Rutte en Michel, waar wachten jullie nog op?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je zou twee keer zo sterk kunnen zijn en twee keer zo zwak. Er is een verschil in ontwikkeling tussen landen, en dat halen de Belgen toch niet in.

Reageer
gravatar

nee, daar gaan de Belgen nooit mee akkoord. Waar ze wel mee akkoord gaan is een fusie tussen de twee koningshuizen of aan partnerruil. Dus Filip en Maxima samen!. Of we maken een kloon van beide koningshuizen en noemen de klonen Fabiolatrix

gravatar

Ik wil me nergens mee bemoeien, maar nu ik hier toch ben: dit is typisch opportunistisch denken. Een visie op de lange termijn is nodig om zulke kwesties tegemoet treden en to make the Low Countries great again.

Reageer
gravatar

wat ook kan is dat we de Nederlandse vrouwenvoetbalelftal sturen naar het WK. die winnen tenminste wel!

En zet anders Emile Roemer in het doel. Geen bal die het goal zal ingaan met hem als keeper!

Reageer
gravatar

Maarre wat ik mis in deze voetbalanalyse is het altijd juiste commentaar van dr. prof. ir. Bert Bokhoven (tevens voormalig profvoetballer en begenadigd trendlistener). Wat hebben we aan de praatjes van ene Eikelboom (jawel een eikel, nomen est omen) over voetbal zonder de werkelijk briljante analyses van deze geweldige Bert Bokhoven?? Hij had trainer van het Nederlands elftal kunnen worden maar had het veel te druk! Redactie al dan niet met eikelige achternamen: u laat hier weer grote kansen voor open doel liggen! Bokhoven, Bokhoven en nogmaals de meer dan fantastische Bokhoven dient hier de scorende haarscherpe voetbal analyses en opstellingen te geven, u kent vanaf nu uw taak!!