Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Man doet twee keer aan OMdenken en is weer ongelukkig

'Ik ben een werkloze, eenzame man'

Het leek de perfecte oplossing voor zijn problemen. Sinds Michiel van Wezel (42) de zelfhulptechniek van het OMdenken heeft omarmd, ziet hij zijn problemen als kansen. Doordat hij de techniek per ongeluk nog een keer heeft toegepast, was hij echter helaas weer terug bij af.

“Alles ging me voor de wind. Ik raakte mijn baan kwijt en kon dus eindelijk eens mijn sokkenla op kleur sorteren. Die hernia, heerlijk: alle tijd om het servies op alfabetische volgorde in de kast te zetten. Dat mijn vriendin me verliet leek even vervelend, tot ik inzag dat ik nu ongestoord hele dagen Fortnite kan spelen.”

Michiel had de smaak te pakken. “Ik was benieuwd hoe goed het zou gaan na een tweede keer OMdenken. Maar toen ik dat deed, zag ik ineens weer dat ik een werkloze, eenzame man ben. Ik herinner me het weer: ik ben doodongelukkig.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik weet nog niet of ik daar zo happig op ben, maar als ik mijn tanden erin wil zetten, ben je de eerste die dat hoort.

gravatar

Hannibal: Bijtijds overschakelen op “OM Mani Padme hun” (strikt vegetarisch), kan helpen. Wijdt daar eens een sessie aan, met jouw vleesetende patiënten.

gravatar

Ik herken dat gevoel van werkloze Michiel. Hij is als doodongelukkig mens suïcidaal in tegenstelling tot doodzieken, want zij kan Ik nog wel redden, als zij flink bidden. Maar uiteindelijk heeft destijds Mijn uitzichtloze werkloosheid onherroepelijk Mijn suïcidale Lot bepaalt.

Reageer
gravatar

Het is wellicht oneerbiedig, maar ik wil De Zoon van de Baas op het door elkaar halen van 1e en 4e naamval attent maken: “want zij kan ik nog wel redden..” Zelfs een matig geletterde had hier geschreven: “want hen kan ik nog wel redden..” Verder heeft J.’s “uitzichtloze werkloosheid” geresulteerd in een ideologie die nu al 1400 jaar op leven en dood moet concurreren met die van Mohammed (gezegend zij diens naam). En als we de Heilige Schrift mogen geloven was J, lot niet suïcidaal, maar een kwestie van overgave. Toen is ook antisemitisme ontstaan, tenslotte moet toch iemand de schuld krijgen. Wellicht heeft J. indertijd ook de verkeerde vrienden gekozen, vooral die Judas was twijfelachtig.

gravatar

Na éénmaal omdenken besef ik dat mijn intelligentie en creativiteit dermate boven die van de gemiddelde Speldlezer uitsteken, dat ik kan fluiten naar likes.
Na twee keer omdenken …………….

Reageer
gravatar

Blijf omdenken, Corrie. Je bent geen links gekkie, maar een gekke lynx. Dat voelt een stuk beter, niet ?