www.hollandfoto.net / Shutterstock.com & Josbert Lonnee / Flickr

Man in fluorescerend hesje bang dat bord zijn baan over gaat nemen

'Hoe kan een gele plaat dit werk beter uitvoeren dan ik?'

“Ik sta hier nu al zeven dagen in dit fluorescerende hesje mensen de goede kant op te wijzen. En ik moet zeggen: het bevalt me steeds beter! Ja hup, rechtdoor mevrouwtje!” André (47) wijst de stroom fietsers met een zelfverzekerde arm richting de overkant. Hij is ingehuurd door de gemeente Amsterdam om gedurende de werkzaamheden op het Weteringcircuit het verkeer in goede banen te leiden.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

André is goed in zijn werk: hij heeft voortdurend het overzicht, staat zijn mannetje temidden van alle hectiek en glimlacht vriendelijk naar de voorbijgangers, maar toch vreest hij concurrentie. “Steeds vaker bekruipt mij de angst dat ik vervangen ga worden, dat heb je ook gezien bij het Frederiksplein en de Da Costakade. Zal je net zien, staat er binnenkort ook gewoon een bord op mijn plaats! Met een zwarte pijl!” André moet er niet aan denken. “Hoe kan een gele plaat met een zwarte rand en letters dit werk beter uitvoeren dan ik?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja ja, de schrijvers van dit verhaal, Marie Koet en Laura van der Haar, zullen wel hoogopgeleiden zijn. Met hun snobistisch minachtend verhaal over laagopgeleiden kunnen ze zich profileren. ?Het werk van laagopgeleiden? kun je vervangen door een bord. Het doet er niet toe.

Het bevestigd maar weer dat er een kloof is tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden.

No respect.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik waardeer jouw solidariteit met laag-opgeleiden Corry, Maar ga je hier niet wat kort door de bocht? We hebben in het zittende kabinet toch meer dan genoeg voorbeelden hoe laagopgeleiden en lieden met een laag IQ -als door een wonder- ‘omhoog’ kunnen vallen? Wurm je in de VVD66-kringen omhoog en vroeg of laat valt je een vermogensvormende functie in de schoot, in de overheid, NGO of industriesfeer. Of zelfs als voorzitter, kijk maar naar Henri Keizer. Headhunters zijn nu op zoek naar een passend gehonoreerde bestuursstoel waar zijn corpus delicti volledig tot zijn recht komt.

gravatar

Ik herinner me nog dat ik een IQ test deed. Ik begreep er niks van, behalve dat het strikvragen moesten zijn, en zo giste ik op het meest onbegrijpelijke antwoord. Ik was eigenlijk voorbestemd de politiek in te gaan.

gravatar

Ja, jammer dat je indertijd niet hebt doorgezet. Het wordt tijd dat er meer logisch denkende vrouwen in de Kamer komen, er zitten nu nog teveel zwatelende lullo’s op het blauwe kunstleer.

gravatar

Zo’n bord kan dat alleen als het wordt gesteund door die rood-witte hekken, liefst met een gapend gat erachter.

Anders wordt zo’n bord genegeerd en in tegenstelling tot een verkeersregelaar van vlees en bloed kan zo’n bord niemand van z’n fiets meppen die de aanwijzingen weigert op te volgen.

Reageer
gravatar

Er moet meer gas worden gewonnen onder stadsgebieden; dan ontstaan er vanzelf meer aardbevingen en spontane ‘sinkholes’. Zo houden we André en zijn mede-wegwijzers aan het werk. En kan in Groningen de gaskraan helemaal worden dichtgedraaid. Dus Wiebes: to the rescue

gravatar

Laatst zag ik een fietser zo’n omleidingsbord uit staan kafferen, omdat hij zou moeten omrijden. Dat was best wel een teken voor mij dat die borden het werk van verkeersregelaars succesvol aan het overnemen waren

Reageer
gravatar

Het voordeel van de Verkeersontregelaar is inderdaad uitsluitend dat er weer iemand van de straat is, of juist op de straat is dus, maar dan wel zonder loon natuurlijk. Target gehaald!