Studio Speld / Shutterstock.com

7 aanpassingen waarmee het Nederlandse clubvoetbal er weer bovenop komt

Zo komen we er weer bovenop

Het Nederlandse clubvoetbal moet de komende jaren op de schop. De clubs en de bonden kunnen het alleen niet eens worden over wat er moet veranderen. Dit zijn 7 aanpassingen voor het Nederlandse voetbal waar we het allemaal snel over eens kunnen zijn.

1. Ieder voetbaldoel netjes afwerken met plinten
Het Nederlandse voetbal is een rommeltje. Het ziet er niet uit. Het probleem zit voor een groot deel in de afwerking. Vanuit de KNVB is nooit actie ondernomen om plinten rondom de palen te leggen, daardoor staan de doelen er maar armetierig bij. Natuurlijk gaan plinten niet alles oplossen, maar het ziet er in ieder geval een stuk netter uit.

2. Geef grensrechters een segway
Zo kunnen ze sierlijk langs de lijn roetsen en missen ze nooit meer een buitenspelmoment. Daardoor hebben spelers nooit meer frustraties over onterecht afgekeurde goals, en kunnen ze zich volledig richten op hun eigen ontwikkeling.

3. Middellijntechnologie
Door het installeren van camera’s en sensoren kan nauwkeurig worden bepaald of de bal over de middellijn is. De scheidsrechter krijgt daar onmiddellijk bericht van op een horloge om zijn pols. Hoe ver de voordelen van middellijntechnologie reiken is nog niet precies duidelijk, maar met de invoering ervan zouden we wel voorlopen op de rest van Europa.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

4. Efficiënter matchfixen met behulp van data
De Nederlandse voetbalwereld is hopeloos conservatief, er wordt vaak argwanend gekeken naar nieuwe technologieën waarmee het spel op illegale wijze kan worden beïnvloed. Op het gebied van matchfixing lopen we daarom hopeloos achter op andere voetballanden. Wij geven de voorkeur aan een man in een steeg met een lange regenjas en een hoed, maar in het buitenland wordt het gokwerk al lang verricht door laptopmatchfixers en slimme algoritmen.

5. Op de rechtervleugel komt een kast te staan net zoals bij trefbal
We zijn vast komen te zitten in gewoontes, maar die starheid kan eenvoudig opgelost worden door het neerzetten van een kast op de rechtervleugel, net zoals bij trefbal. De rechtsback kan eroverheen klimmen, maar hij kan zich er eventueel ook achter verstoppen, om de tegenstander zo te verrassen in de opbouw door plotseling tevoorschijn te springen.

6. De Hollandse School wordt omgebouwd tot creatieve broedplaats
Veel mensen hebben het over de Hollandse School, maar niemand weet nog wat er werkelijk mee wordt bedoeld. Het moet daarom een nieuwe functie krijgen, en omgebouwd worden tot een creatieve broedplaats, waarin young creatives goedkoop een werkruimte kunnen huren en ideeën uit kunnen wisselen. Eventueel kan er ook een leuke foodtruck bij komen staan. Zo doen ze het in Berlijn ook en zij zijn de huidige wereldkampioen.

7. Brian moet keepen
Ga jij nou maar gewoon keepen Brian.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Last but not least: alle Oranjespelers uitrusten met een Sedgway, zoals (op de foto) de grensrechter. De kans dat de uitgebluste multimiljonairs van de selectie dan nog eens in beweging komen is groter. En wie weet, worden er ook nieuwe sponsors aangetrokken.

gravatar

Het enige wat hout snijdt voor het nederlandse voetbal is Johan Cruijff tien maal klonen en Jan van Beveren als keeper één maal, net als Rinus Michels voor het coachen.
En dan nog de reserves: doe Johan dan maar dertien maal en Jan drie maal.

Reageer
gravatar

De KNVB heeft besloten om camera’s in kleedkamers alleen toe te staan aan mannelijke leden die al vanaf 8 december 1889 lid zijn.
Voor vrouwenkleedkamers kan vanaf een ton een uitzondering worden gemaakt ten behoeve van bushokjesreclame van geldschieters.

Reageer
gravatar

We hebben toch al vrouwenvoetbal en nou wil jij ineens weer gemengde elftallen? Dan moeten een heleboel FIFA-variabelen worden aangepast:
– bodychecks: per ongeluk of wederzijds gewenst?
– achteraf toetsing door #MeToo commissie?
– korte rokjes: korfbal, hockey of tennisvariant?
– integrale LBGT-norm of alles eenduidig offside?
– in competitieschema zwangerschapsverlof?
– KNVB scheidsrechterscommissie dan 50/50 m.v.?
Dat zijn zo maar een paar vragen voor Iemand, n’ importe qui.

gravatar

Gelul: dat geldt alleen als je met de punt vooruit speelt en tussen de linies (dus in de spleet) voldoende ruimte laat

gravatar

8. Helmplicht bij het koppen
Voor de bescherming van de grijze cellen dient een speler, voordat hij de bal met het hoofd verplaatst, een daartoe goedgekeurde helm op te zetten.

Reageer