Muziekblogger Janneke ontdekt geinig upcoming muziektentje op het Museumplein

‘Het heet Concertgebouw ofzo, echt een onontdekt pareltje’

Als je op zoek bent naar leuke festivals of concerten, dan moet je bij Janneke zijn. De muziekblogger is altijd op de hoogte van de leukste gigs. Zo heeft ze nu een schattig upcoming muziektentje ontdekt op het Museumplein in Amsterdam: “Het heet Concertgebouw ofzo, echt een onontdekt pareltje.”

Het leuke aan het geinige tentje vindt Janneke dat het niet zo massaal is: “Hier zijn ook allemaal mensen die echt voor de muziek komen. Het is niet alleen maar zien en gezien worden, en dat is zo mooi. Het toffe aan dit gebouw is dat het Concertgebouw heet, terwijl er ook concerten worden gehouden. Een gebouw waar concerten worden gehouden als het ware, hoe komen ze erop? En als je binnen bent struikel je niet over foodtrucks of kramen met merchandise. Dat maakt het ook nog eens heel robuust en authentiek.”

Daarnaast heeft Janneke ontdekt dat veel beroemdheden op deze plek hebben opgetreden toen ze nog niet bekend waren bij het grote publiek. “Mozart en Beethoven bijvoorbeeld. En deze zomer kun je ook opkomende talenten spotten, zoals Jett Rebel en Pia Douwes, echt leuk om die artiesten te zien voordat iedereen er lucht van krijgt. En ze hebben deze zomer ook een festival met hele aparte dingen, zoals een concert met filmmuziek van Star Wars, waar zie je dat nou nog?”

Wil je ook naar het Concertgebouw deze zomer om de Robeco SummerNights te bezoeken? Dan moet je als je op het Museumplein bent even goed opletten, want je loopt er zo voorbij. Het zit precies achter dat hele grote grasveld naast die museumpjes. Als je daarop focust kun je niet verkeerd lopen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eens per jaar wordt er een catalogus uitgegeven waarin alle mensen die succesvol de kaartcontrole zijn gepasseerd, fotografische worden vereeuwigd. Die catalogus heeft al vanaf het begin de naam: “M’as-tu vu?”. Het is niet elitair, maar ieder Quote 500-lid staat er (gekleurd) op.

gravatar

Janneke, vooral de filmmuziek van de film ’10’ gecomponeerd door een onbekende componist, ene Bolé Ro Rafél geloof ik, vind ik fantastisch. Ik heb gehoord dat het orkest van het Concertgebouw die muziek heel mooi op de cd heeft gezet.
Wil jij Bo Derek spelen? Dan ik ben ik Dudley Moore.

Reageer
gravatar

Dat breukstreepje tussen concert en gebouw was omdat het woord eigenlijk in dat driehoekje zou komen bovenaan, en dat past niet in 1 geheel.
Maar toen kwam een joker op het idee om dat driehoekje vol te proppen met poppetjes en toen moesten ze het woord concertgebouw maar daar onder zetten. En vergaten dat er dan geen breukstreepje nodig is.
Echt heel boeiende historie