BNNVARA / YT

Controversieel EO-programma helpt makers van BNNVARA om ‘empathie’ te voelen

Het is een probleem waar ontstellend veel makers van BNNVARA tegenwoordig mee te kampen hebben: ze hebben geen greintje empathie. In het nieuwe EO-programma ‘het padje op’ wordt deze groep worstelende tv-makers geholpen. “We gaan met een groep van vooral de jongste makers van de omroep – de 40- tot 45-jarigen – in contact brengen met coaches. Dat zijn mensen die geen psychopaten zijn. De makers moeten zich vervolgens in verschillende confronterende scenario’s zo empathisch mogelijk opstellen.”

De ‘helpende’ aanpak van de EO wordt echter niet door iedereen gewaardeerd. Critici noemen het programma ‘exploitatief’. “In een scène in het eerste seizoen is te zien hoe twee BNNVARA-regisseurs ineens worden geconfronteerd met een dakloze die in een bifiworstje aan het stikken is”, schrijft tv-recensent Haro Kraak. “De regisseurs raken in paniek omdat er geen draaiende camera’s in de buurt zijn en ze daardoor niet gewend zijn ook maar een vinger naar iemand uit te steken. De dakloze stikt vervolgens in het worstje, wat zwaar traumatiserend is voor die regisseurs. En dat moet dan allemaal maar in beeld worden gebracht?”

BNNVARA laat weten spijt te hebben toegezegd mee te werken aan het programma, maar kan door een boeteclausule helaas niet uitstappen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Was het nou zo moeilijk om de dakloze te vertellen om eerst het plastic velletje van het worstje af te halen ? Ook de EO-crew stak geen vinger uit.

Reageer
gravatar

Ik weet het; ik zeg het de laatste dagen wel vaker; maar voor mindcontrol heb je echt NLP nodig. NLP is Neuro-linguïstisch Programmeren. Het is de kunst om platgetreden alledaagse ‘werkelijkheden’ hun vertrouwde betekenis te ontnemen en van een nieuwe lading te voorzien. “Nieuw” is het toverwoord, alles wordt optisch vernieuwd, maar de essentie blijft onveranderd. Het samensmelten van VVD en D66 (tot VVD66) schenkt synergie aan de beter-gesitueerden onder ons en relatieve stilstand voor werkenden en achteruitgang voor zwak-gepensioneerden. Het ontbreken van ‘”empathie” in geldkringen van bankiers en vergelijkbare parasitaire entiteiten heeft al geleid tot een vierdeling in onze samenleving, zonder wezenlijke inhoudelijke protesten. Keep up the good work De Speld.

gravatar

Outsider,
Geloof het of niet maar dit raakt de kern van de huidige malaise, dat zelfs inhoudelijk de betekenis van woorden aangepast wordt aan marketing. Zelfs de officiële Nederlandse taal doet er aan mee, en ook spell check die bewust taalfouten weergeeft om allerlei commerciële neptermen in te voeren, en de zoekmachine van Google om bij de waan van de dag te blijven op ‘relevantie’. Een andere speciale ziekte van het Nederlands zijn de vrouwelijke of mannelijke woorden die je maar moet uitzoeken, al van begin af aan waren de Hollanders hier ineffectief, gedeformeerd en bevooroordeeld in. Als we het hebben over gender gelijkheid moet je het in dit soort zaken zoeken.

gravatar

Hoe komt het dat ik zo weinig hoor over een stijging van de uitkeringen en pensioenen, nu het kennelijk lekker loopt met de nederlandse economie en de prijzen subtiel doch traditiegetrouw al jaren weer worden opgestuwd ?

gravatar

Je moet jezelf kunnen identificeren met de ander zijn illusies, zodat je uiteindelijk massabegoocheling krijgt.

Reageer
gravatar

ODE aan The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex.

De diepe tragedie op Rapenburg waar ze geen enkel geloof hebben is dat ze enkel met iedereen te maken hebben op basis van The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex.

gravatar

Maria.
Het bepaalt er alle wetten honderd procent van menselijke omgang, er zit alleen geen enkele ontwikkeling in.