Shutterstock / Chuchawan

Voor wie niet gelooft in reïncarnatie: dit flesje kreeg een prachtig tweede leven

Het onwaarschijnlijke verhaal van een plastic voorwerp dat een tweede kans kreeg

Dus jij dacht dat het leven ophoudt na de dood? Ha, dan heb je het mooi fout! Dit flesje is het gereïncarneerde bewijs dat je een prachtig tweede leven kunt hebben. Het verhaal van de reïncarnatie van dit flesje leest als een jongensboek.

Het flesje zag het levenslicht in 2011. Vlak na de geboorte werd hij gedoopt in helder bronwater en zo gereed gemaakt voor een carrière als flesje water. Hij bleek talent te hebben. Al snel was hij het meest gewilde flesje in de schappen.

In de eerste maanden kon het daadwerkelijk niet op. Het flesje zag de hele wereld. De collegezaal. De sportschool. Het yoga-lokaal. Het flesje bezocht zelfs Machu picchu in Peru tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika. Het waren lange zwoele zomernachten. Het leven was een paradijs.

Maar na een noodlottige opmerking van Chantal van de sales (“iewl, hoe lang heb je dat al? Zo’n flesje wordt hartstikke goor.”) ging het snel bergafwaarts met het flesje. Het leek gedaan met de ooit zo frisse, sprankelende belofte van plastic. Uitgekotst door de maatschappij. Jarenlang hoorden we niets meer van ‘m. Hij leek van de aardbodem verdwenen.

Al snel deden de wildste verhalen de ronde. Sommige mensen zeiden dat het flesje aan de oever van de Nijl lag weg te rotten. Andere mensen zeiden weer dat ze het flesje hadden gezien in een struikgewas in Berkel en Rodenrijs. Weer anderen wisten zeker dat het flesje op de bodem van de oceaan lag. Het gekste verhaal kwam van ene Halbe Zijlstra, die beweerde het flesje te hebben gezien in de datcha van Poetin.

En toen gebeurde iets wonderbaarlijks: het flesje keerde terug. Zomaar ineens stond hij weer in de schappen. Sterker dan ooit. In een nieuwe gedaante, met nieuwe energie, met nieuwe hoop. En zo zie je maar: Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt te zijn, ieder plastic flesje kan met de juiste hulp een tweede leven krijgen. Laat dit flesje een voorbeeld zijn voor alle plastic flesjes in Nederland.

Bar-le-Duc gunt ieder flesje een tweede leven. De flessen zijn altijd voor 100% gemaakt van gerecycled plastic.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kunnen ze het bronwater eerst indikken voor vervoer, en daarna aanlengen met leidingwater?!

Zoals met vruchtensap.
Kost een hoop energie om in te dikken, maar minder om het te vervoeren.

Reageer
gravatar

Volgens de Wet van Karma wordt de aard van de volgende incarnatie bepaald door het gedraag in dit leven. Heb je je als een eikel gedragen kom je terug als varken. Was je zorgzaam en lief voor anderen dan kom je terug als engel. Heb je het met Gordon gedaan dan kom je terug als gifslang… Dus als het flesje lief en braaf is komt ie terug als Grand Cru bewaarder in de Bourgogne. Ging ie aan de zwerf en bestond het leven uit hoeren en snoeren dan wordt ie voor afgewerkte cola bij Mc Donalds ingezet.

Reageer
gravatar

Wat fijn voor het flesje dat het nu echt honderd procent Utrechts leidingwater mag bevatten, nadat het in zijn vorige leven moest zien te doen met kraanwater uit Baarle-Nassau.

Reageer
gravatar

Beste Plien, Bar-le-Duc komt niet uit kraan- of leidingwater, maar wel uit dezelfde bron als die van het leidingwaterbedrijf.
Overigens is kalk het belangrijkste mineraal in zogenaamd mineraalwater. Dus niet voor de stoomstrijkijzer gebruiken.

gravatar

Over 2e levens gesproken: misschien heb je zojuist een stikstofmolecuul ingeademd dat eerder door het lichaam van keizer Nero en recenter Henny Stoel is gegaan. Sta daar eens bij stil, en je zult nooit meer achteloos ademen.

Reageer