Eurosport

Fantastische overwinning Froome doet denken aan grote kampioenen Landis, Armstrong en Pantani

Oude tijden herleven!

Christopher Froome heeft vandaag op heroïsche wijze de negentiende etappe van de Giro gewonnen. De overwinning doet de kenners denken aan de grote kampioenen Landis, Armstrong en Pantani.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

“Froome komt hiermee in een illuster rijtje te staan”, vertelt wielercommentator Maarten Zonnekroon. “Oude tijden herleven. Het doet denken aan Pantani op de Galibier, Landis op de Joux-Plane, Armstrong naar Hautacam. Fantastisch.”

“Je vraagt je toch af hoe dit soort mannen het doen,” valt José Dijkstra hem bij. “Het is net Claudio Chiappucci op weg naar Sestrière in 1992. Of Roberto Heras in 2005 in de regen in Asturië. Of Rasmussen. Of Virenque. Noem maar op. Alleen de allergrootsten, die voornamelijk in de jaren ’90 reden, kunnen dit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geef mij maar Michael Boogerd. Dat is tenminste een gewone huilebalk die verloor van Thomas Dekker, de enige eerlijke renner in het circuit.
But UCI is not corrrrupt!

Reageer
gravatar

Theunisse keek de hele nacht pornofilms om van zijn testosterongehalte af te komen. Die gasten brommerden de berg op.

gravatar

Als iedereen dood gaat is iedereen tevreden. Maar wee als je onsterfelijk bent, dan zal iedereen je haten, er komen wereldoorlogen van.

Reageer
gravatar

Ik zou willen dat ik ook eens zo’n goede astma had!
‘Helaas’ heb ik geen astma en rijd ik anoniem mijn kilometers, wel met veel plezier gelukkig

Reageer
gravatar

Inderdaad doen de grote kampioenen Landis, Armstrong en Pantani denken aan de Spaanse arts Eufemiano Fuentes, die altijd voor sporters gereed stond met pilletjes en poedertjes tegen buikkrampjes of een beginnende verkoudheid.

Reageer
gravatar

Wat heeft hij nu weer geslikt? Onmogelijk om zover los te rijden zonder gebruik van anabole steroïden

Reageer