Wikimedia Commons / Unknown

Toen Mark bijna werd aangereden trok zijn leven als een trage arthousefilm aan hem voorbij

'Het duurde ontzettend lang'

Mark schrok zich rot toen hij vorige week op een kruispunt bijna werd aangereden door een auto die plotseling rechtsaf sloeg. Een paar dagen na het ongeluk vertelt hij dat hij zijn leven aan zich voorbij zag trekken als een trage arthousefilm.

“Het duurde ontzettend lang”, vertelt Mark. “Toen die auto op me afkwam, trok mijn leven tergend traag aan me voorbij. Het was heel los uit de pols gefilmd en de muziek bestond uit een pingelende jazzpiano op de achtergrond. En iedereen sprak Roemeens, dat was vreemd.”

Er zat niet werkelijk een ontwikkeling in de film die aan zijn ogen voorbijtrok, vertelt Mark. “Het was een soort slice of life-verhaal. Er gleden een paar willekeurige dagen uit mijn leven aan mij voorbij, niet echt belangrijke momenten die indruk hadden gemaakt. Het leek vooral te draaien om de dialoog, behalve in het middenstuk waarin opeens een onbegrijpelijke choreografie van een half uur werd opgevoerd.”

Twee en een half uur later vond Mark zichzelf op een motorkap van een station wagon. “Godzijdank, dacht ik, ik heb het overleefd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik had reclameblokken tussendoor maar als daarna tell-sell.begint heb je het niet overleefd.Vertelde mij een begrafenis ondernemer.

Reageer
gravatar

Bijna-dood ervaring.. Ik had zo’n tien jaar geleden in mijn leven een bijna-succesvol ervaring. Daar koop je toch ook niets voor? Mark had gewoon een totaal-geramd ervaring.

Ps. Redactie, waarom staat er niet bij hoe oud Mark is?

gravatar

Wat fijn dat Mark nu ook eindelijk die film eens heeft gezien die de rest van Nederland al acht lange jaren teistert. Een ferme aanrijding had een fantastisch happy end betekent. Helaas laat de geschiedenis zien dat er meer etters zijn geweest die telkens de dans ontsprongen.

Reageer