zoetnet / wikimedia

Remco ziet andere Nederlander op het terras in Frankrijk

Hé, jij bent ook een Nederlander!

Remco is al halverwege zijn Orangina als hij op een terras in de Provence een bekend geluid ontwaart. Een stel dat een paar tafels verderop van de zon zit genieten, spreekt een taal die hem verdacht bekend voorkomt. Het zal toch niet?…

Hij spitst zijn oren en laat de klanken goed op hem inwerken. Handenwringend staat Remco op en loopt naar het andere tafeltje. “Zijn jullie ook Nederlanders?’ vraagt hij, en wacht het antwoord niet af. “Ik ben een Nederlander,” zegt hij. “En jullie ook.” Hij laat een korte stilte vallen en concludeert dan triomfantelijk: “We zijn dus allemaal Nederlanders.”

“Zijn jullie hier op vakantie?” vraagt hij. “Ik zat daar gewoon een Orangina te drinken en ik hoorde jullie praten. Toen dacht ik: verrek, dat lijken wel Nederlanders. En inderdaad: jullie zijn Nederlanders. Jullie zijn woonachtig in Nederland.” Remco pakt de jongen bij zijn schouders en schudt hem wild door elkaar. “Geweldig, toch?”

Remco plant zijn handen in z’n zij en concludeert: “Jullie komen uit Nederland.” Hij staart een poosje tevreden voor zich uit. “Dat wilde ik gewoon even zeggen.” Hij wenst het stel nog een fijne dag en keert met een tevreden glimlach terug naar zijn stoel. “Niet te geloven, zeg,” mompelt hij. “Nederlanders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je op de Place du Tertre komt struikel je ook over Nederlandse cultuur snuivers. Vooral de jongeren hebben vaak een wit neusje; teveel cultuur gesnoven.

gravatar

Zitten ze met de kids op een camping waar de andere campinggasten en campingeigenaar ook ? Nederlanders? zijn? Dat is lekker handig want dan hoef je niets met Fransen te maken hebben.

Voelt als thuis.

Corrie.

Reageer
gravatar

Oké. maar in de misdaadstatistiek tellen zij de facto mee als Nederlanders. In dit soort gevallen toont Erdogan begrip voor de dubbele moraal van zijn onderdanen in Nederland: want alleen Nederlanders misdragen zich in vakantie-landen, Turken hebben zich voor het laatst buiten grenzen misdragen tijdens de Armeense genocide van april 1915. Daarna nooit meer, zegt Erdogan. En Erdogan is een bevriend staatshoofd, dus die zal niet liegen.

gravatar

Dat heb ik ook wel eens als ik door het plaatselijke winkelcentrum loop. Kom ik ook af en toe een Nederlander tegen.

Reageer