De Telegraaf / Youtube

Televoters smeken Waylon om vergiffenis: ‘Het was kunst, we begrepen het niet’

‘Hoe kunnen we het goedmaken’

Televoters uit heel Europa hebben berouw getoond nadat ze Waylon slechts een 18e plek bezorgden op het Eurovisiesongfestival. De stemmers smeken de zanger om vergiffenis.

“Ik dacht dat het gewoon een willekeurig nummer met wat gitaren was”, zegt de Macedoniër Miroslav Achmedov, die op Israël stemde. “Maar het was kunst. Ik begreep het niet, ik was er nog niet rijp voor. Het spijt me zo.”

“Hoe kan ik het goedmaken”, huilt ook Jessica O’Reilly uit Ierland. Ze stemde op Cyprus, en had het dus ook fout. “Ik hoop zo dat Hij me kan vergeven, al verdien ik dat eigenlijk niet.”

Zanger Tomi Putaansuu van de Finse band Lordi, die in 2006 het festival won met het nummer ‘Hard Rock Hallelujah’, toont begrip voor de televoters. “Het was ook wel erg vernieuwend wat hij deed, een wat harder nummer. Hopelijk beseft Waylon dat hij zijn tijd ver vooruit is. Je kunt het de mensen niet kwalijk nemen, ze weten niet beter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je tegen Asbest bent (waar je je vandaag niet voor hoeft te schamen!) wil niet zeggen dat je plaatjes van Waylon draait. Dit wordt vaak onderbelicht en op een grote hoop gegooid. Asbest en Waylon, het zal nooit een goed huwelijk worden

Reageer
gravatar

Maar even alle schele kippen op een stokje.
Het is toch raar dat zo’n gedrocht kan winnen!

Het moet wel door het oostblok komen!
En dat deed Israël ook alweer in een Europees zangfestival?
Net als die andere wingewesten w.b.t. televisierechten en reclame-inkomsten.

Reageer
gravatar

“Harder nummer”?
Er was toch ook weer een hartrukbent!

Retehip, voor mensen die nog geen muzikaal gevoel hebben.
En ook niet meer krijgen door gehoorschade.

Reageer
gravatar

Nou bah, zoveel miljoenen muggles die gewoon geen magie begrijpen. En Spitting Image had nota bene de gouden standaard voor een Chicken Song al in 1986 gezet.

Reageer
gravatar

Nou nou, is het echt nodig om onze Waylon om z’n liedje af te zeiken? Waylon heeft een kunstig straight, white, male dominated popsong geschreven.

? Wat is daar nu fout aan??

Corrie.

Reageer
gravatar

Maarre wat de redactie weer eens vergeet is dat de echte deskundige wat muziek en het Eurosongfestival van Nederland prof. dr. ir. Bert Bokhoven is. Dat de driedubbele ontkenning van Waylon opnieuw die dekselse Bert Bokhoven is. Wat de redactie de laatste tijden bezield om als muziekdeskundige niet prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd publiek spreker en trendlistener) maar een zeer beneden de maat zgn muzikant op te voeren in de Speld is mij een raadsel. Redactie waar het ook over gaat hét goede antwoord geeft altijd Bokhoven, Bokhoven en nogmaals driewerf Bert Bokhoven! Straks zeggen wij (en velen met ons) ons abonnement nog op, u bent nu echt gewaarschuwd!!