Studio Speld / KRO-NCRV & Shutterstock.com

Spin-off: De Varende Rechter

Geschillen opgelost in een boot

Deze zomer komt er een bijzondere spin-off op tv: De Varende Rechter. In dit programma worden geschillen opgelost in een boot.

“Het unieke van De Varende Rechter is dat de rechter in een boot zit,” legt netcoördinator Ton van Dijk uit. Hij verwacht een spannend eerste seizoen: “De uitspraken van de rechter zijn bindend. En hij zit in een boot.”

In de eerste aflevering zit de rechter in een sloep. Hij probeert een conflict op te lossen over een heg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zag net rond 11.30 uur een wit busje (kenteken 03 XT PT) vol met koorballen, van die rechtenstudenten in een zwart pak met stropdas wegrijden bij Albert Heijn. Ik zat even aan de zijkant en toen kwamen ze weer aan en stopten het busje daar even weer, de jongen naast de bestuurder stapte uit, deed de zijdeur open en pakte een kratje bier. Hij zette het kratje weer terug alsof hij niet goed wat hij er mee moest en liet toen een groot, vol blik bier dat hij in zijn hand had op straat uit elkaar vallen.

Reageer
gravatar

De volgende dag op die plek: een vrachtwagen rijdt per ongeluk een lantaarnpaal in elkaar.
Het is puur de besmettelijkheid van de pestende emotionele aard, van die apen op een eiland.
Op dezelfde manier ontstaan er vaak tal van ongelukken en zelfs hele oorlogen. Het verkeer-de.

gravatar

Nee want dan ik krijg ik de schuld. Het is in Nederland de norm.
Ik heb trouwens ook geen tijd voor die dingen, vanwege Waylon.

gravatar

Ik wil het laatste stukje romantiek niet afpakken van de Nederlandse man.

(Trouwens. Die Chinezen uit Duitsland op dat eiland die daar altijd hun vangst schelpdieren koken op die tafels (van gerecycled materiaal, half gesmolten) vind ik niet zo erg meer. Die tafels worden nu in staal geproduceerd met inkeping van ontdekjouwband.nl erop. Ik zag gisteren dat ze er een al bijna hadden gemolesteerd. Ze zwaaiden vandaag heel vriendelijk en ik zwaaide ze sympathiek terug.)

gravatar

Kinderen voor kinderen. Familie Knots. Maaaadelief wat gaan we doen? Gaan we touwjte springen, vieze liedjes zingen? Madelief wat gaan we doen? En Zaai. Maar dat was ook later. Maar toch leuk.

Reageer
gravatar

Ik heb het eerste seizoen al gezien. In de laatste aflevering rolt de varende rechter een wietplantage op en wordt de sloep overvaren door een speedboat.

Reageer
gravatar

Ik begon destijds een site van de haag als parodie op den haag, sindsdien zijn de gekste dingen gebeurd om de heg. Ik zat een tijdje overdag bij iemand te schrijven op een computer over deze zaken, toen daar plots de heg een paar centimeter te ver naar buiten stond. Op een gegeven moment stond daar iemand met zo’n boomzaag, waar de plantsoenendienst bijna aan verslaafd is bleek trouwens later. Toen ik even keek wat er aan de hand was met die loeiende zaag in zijn handen beschouwde hij mij als indringer. Niet leuk. Ik begreep dat misschien juist doordat je ergens over begint je het tegendeel bereikt van wat nuttig is, omdat ze enkel letten op het thema en de inhoud niet bevatten: politiek, het is telepathie. Omdat ik net iemand had kunnen begraven die jarenlang in een rechtszaak verwikkeld was, wist ik dat het bijna even onvermijdelijk als zinloos is een punt te maken. In die tijd verscheen de ster van Maitreya aan de hemel, maar misschien was ík gek: dan zijn we daar ook gelijk mee klaar, en is iedereen tevreden (zolang je iedereen met rust laat), was het maar waar.

Reageer
gravatar

Ik vertelde eens iemand van de apen op een eiland die een truc aangeleerd werd, die plots bij andere apen op een naburig eiland ver daarvandaan ook bekend was zonder enig mogelijk fysiek contact. Een verhaal dat de telepathie aantoonde tussen de dieren. Toen ik dit vertelde zei hij dat daar een heel gevaarlijke kant aanzit, inderdaad omdat niet alleen hoogstaande zaken overgedragen worden. Klopt, zelfs de roddel is telepathisch en de meest platvloerse tendensen planten zich zo voort zonder dat iemand erbij nadenkt, dat is de mechanisatie van de mens.

gravatar

ISIS en de golf aanslagen heb ik zo zien aankomen, en ik heb erover geschreven. Het was exact dit niveau.

gravatar

De codetaal en het resumerende karakter in het kortetermijngeheugen van pittige zinsneden zoals in de reclame op internet waren de oorzaak van de moraal die ISIS voortbracht. Techniek gaf er het neutrale karakter aan van objectiviteit.

gravatar

Ik heb dit verhaaltje destijds een commentaar online verwerkt in de minuten dat het gebeurde.
Het liep synchroon met de moord in Dordrecht op een buurmeisje door een politieagent.

gravatar

De vooruitziende mannen van ISIS zagen hoe erg de Nederlandse man er aan toe is en hoe dit koste wat kost tegengegaan moet worden.

gravatar

Briljant! ik kan niet wachten op nog meer spin-offs: de fietsende rechter, de zwemmende rechter, de zingende rechter, de rechthebbende rechter

Reageer
gravatar

En de Vliegende Rechter dan? Of ziet de rechter ze sowieso vliegen? En is ie dan een strontvlieg? Kun je rechters ook als vliegen van je af slaan of mag dat niet? Vragen, vragen en nog eens vragen!

gravatar

De Varende Rechter behandelt uiteraard conflicten op en rond waterwegen. Het eerste conflict gaat over een heg op een stuk ondergelopen land. Vanwege de ondiepte moet hij rechtspraak doen in een sloep in plaats van de jacht De Groene Draeck die justitie doorgaans voor waterige klussen huurt.

Reageer