Flickr: Peter Cattell

Vakantie naar Spanje verpest door mooi weer Nederland

'Zo is er voor mij niks aan'

Dirk en Samantha hadden er maanden naar uitgekeken: een zonvakantie naar Alicante. Maar die vakantie is behoorlijk verpest nu ze weten dat het in Nederland óók lekker warm is.

“Zo is er voor mij niks aan”, vertelt Samantha terwijl ze op het strand aan haar sangria nipt. Treurig kijkt ze op haar telefoon. “Volgens Weeronline wordt het in Nederland morgen meer dan 26 graden. Als ik straks op werk kom heeft iederéén een bruine kop. Alleen ik heb er 300 euro voor betaald. Wie kan ik dan nog jaloers maken?”

Dirk schopt even verderop een plastic kuipstoeltje om. “Ik kijk altijd als ik op vakantie ben even naar het weer in Nederland, dat is voor mij het ultieme vakantiegevoel. ‘Zestien graden, grotendeels bewolkt’, met dát soort woorden kan ik lekker van het zonnetje genieten terwijl ik foto’s verstuur naar groepsapps. Maar hier kan ik dus niets mee. Waar doe ik het nog voor? Ik heb hier verdomme 2000 kilometer voor zitten rijden!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pffff, er gaan nu allerlei woorden door mijn hoofd die ik hier niet kan schrijven. Wat een egoïstisch stel zeg. Alles om een ander maar jaloers te kunnen maken. Nu ben ik gelukkig niet snel jaloers maar met dit stel heb ik alleen maar medelijden.

Reageer
gravatar

WTF!! Op vakantie om mensen jaloers te maken ??
Je gaat toch op vakantie voor rust , effe weg van de dagelijkse sleur en ook niet om persé bruiner te zijn dan anderen toch ?

Reageer
gravatar

Geniet er van mensen!! In NL. s t benauwd en ergens anders is t vaak aangenamer. Doe asjeblieft niet zo verschikkelijk verwend, maar GENIET! Er van!!

Reageer
gravatar

Jankert, wat maakt het uit. Andere omgeving lekker weer. En dan loop je te janken dat het in Nederland goed weer is, gun een ander die zo een vakantie niet kan betalen ook wat. Ik hoop dat je volgend jaar in Nederland blijft en dan gun ik je 0 graden en een bak met regen

Reageer
gravatar

Ik lach Dirk en Samantha en de rest van de vluchtende kneuzen altijd keihard uit bij vertrek. Voor 300 euro kun je de koelkast flink vullen met alcoholische versnaperingen.

Reageer
gravatar

Hebben ze toch weer lekker hun handdoeken op de ligstoelen bij het zwembad kunnen leggen.

En hun volgeschepte borden van de alinkloessif op tafel laten staan.

Mooi dat ze dat thuis niet hebben!

Reageer
gravatar

Mooi toch? Dan wordt het warmer door het broeikaseffect, hoef je niet meer naar Spanje op vakantie, hoef je dus minder te vliegen, en dat is weer goed voor het milieu. Zo werkt dat toch? Of niet?

gravatar

Iemand raakt doorbakken.

Namens alle medereageerders collecteer ik alvast voor bloemen op zijn begrafenis.
Stort uw tientje op 07 ANB 010 203 456.

gravatar

Corrie van Hiernaast heeft duidelijk geen wietzolder, want bij 56 graden drogen de planten uit

gravatar

Barbie gaat al jaren twee keer per week naar een zonnebrandstudio en smeert zich elke vrijdagavond in met een bruine pasta. Is ze dan nog niet bruin genoeg?

Reageer
gravatar

De hitte in Nederland is anders, het is verstikkender, en komt van de ik-gerichte astraal-emotionele aard van mensen waarin ze zwelgen met eindeloze praatjes over het weer, de makelaar, afvallen enz. enz.

Reageer
gravatar

Ik schaam me voor asociaal links die ons mooie land naar de verdoemenis helpen door het iedere keer over een scheiding te hebben tussen blank/bruin/zwart/geel of wat dan mensen dan ook. Daardoor hebben we nu allemaal jankeballen in Nederland.