brennmick / youtube

De Giro in Italië: moet de organisatie dat nou wel doen?

'Politiek en sport zijn niet te scheiden'

Morgen gaat de Giro d’Italia verder in Italië en dat maakt veel discussie los. Moet zo’n groot sportevenement wel worden gehouden in een onstabiel land als Italië?

Volkskrant columnist Bert Wagendorp vindt het geen goede zet van de organisatie: “In Italië gaat het momenteel helemaal niet goed. Extreemrechts heeft de verkiezingen gewonnen en het land staat financieel aan de afgrond. De politiek wil met het binnenhalen van de Ronde van Italië alleen maar de aandacht afleiden van alle problemen. Daar moet je als organisatie niet in meegaan. Politiek en sport zijn nou eenmaal niet te scheiden.”

Oud-wielrenner Danny Nelissen sluit zich bij Wagendorp aan: “In sportief opzicht is Italië totaal niet interessant. Het land heeft pas honderd jaar een wielertraditie en behalve Coppi, Bartali, Magni, Binda, Moser, Bugno, Pantani, Cipollini, Ballerini, Bettini, Bartoli, Basso en Nibali heeft het land nooit een renner van betekenis voortgebracht. Bovendien gaat de weg de hele tijd zo heel vervelend op en neer. Als ik nog wielrenner was geweest, had ik geweigerd om naar Italië te gaan.”

Tom Dumoulin maakt het allemaal niet zoveel uit: “Of we nou in Israël, Qatar of Italië rijden. Voor mij is het overal hetzelfde: veel te warm.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad zouden we ernaar moeten streven de Giro in een stabiel land te laten plaatsvinden. Syrië bijvoorbeeld is al zeer lang stabiel instabiel. Een uitstekende locatie, zou ik zeggen.

Reageer
gravatar

Coppi, Bartali, Magni, Binda, Moser, Bugno, Pantani, Cipollini, Ballerini, Bettini, Bartoli, Basso en Nibali hebben de tour niet 7 keer op rij gewonnen, dus die doen er niet toe. En de meesten van hun hebben iets bereikt door doping.

Reageer
gravatar

Beste Pa,
Die poepbroek die je in mijn gezicht smeerde en waar je later niets meer van wist heeft sporen achter gelaten.
Ma was erbij.

Degene welke mij linkse gekkie noemt wens ik een levenslang Aldi toe.

Benny

Reageer