Wikimedia / Filip Bossuyt

Bram Tankink ontkent biografie ondanks beschuldigingen

‘Ik heb nooit een tekstverwerker gebruikt’

Bram Tankink, wielrenner van Lotto-Jumbo en jarenlang vaste gast in het peloton bij grote rondes, heeft voor het eerst gereageerd op beschuldigingen aan zijn adres. De renner wordt de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met een biografie, nadat een controleur Thijs Zonneveld aantrof op de bank bij Tankink tijdens een out-of-competition controle.

Tankink zegt zelf nergens van te weten: “Ik weet niet waar dit opeens vandaan komt. Ik heb nog nooit één tekstverwerker aangeraakt, laat staan dat ik systematisch bladzijdes met tekst heb samengesteld. En ook al zou ik een boek gebruiken, dan nog zou ik niet mee kunnen met de grote jongens, omdat ik nooit doping heb gebruikt of mezelf met een teamgenoot heb afgetrokken op een hotelkamer.”

Volgens wielercommentator Maarten Ducrot is het niet uit te sluiten dat Tankink na dit seizoen toch positief test op een biografie: “Hij is nu nog actief in het peloton, dan ga je natuurlijk niet toegeven. Maar in het moderne wielrennen gebruikt iedere renner literaire middelen om in de AKO Top 10 te komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die man blijft ook maar stug volhouden dat-ie positief getest is op een interview, terwijl er overal op het internet filmpjes circuleren die een vraaggesprek bewijzen, zelfs meer dan één.

Reageer
gravatar

De baas van Red Bull heeft besloten Max Verstappen uit zijn autobiografie te schrappen. Max is namelijk onlangs betrapt op twee zonden: het rijden in een Mercedes en het drinken van een blikje suikerwater van een ander merk.

Reageer