Studio Speld / Shutterstock.com

Giro d’Italia krijgt rondeknaapjes om winnaars te feliciteren

Rondemissen zijn niet meer van deze tijd

Lang wilde de organisatie van de Giro d’Italia niet overstag gaan, maar nu kan de Giro-leiding de roep om rondemissen af te schaffen toch niet weerstaan. Dit jaar krijgt het wielerevenement rondejongetjes, die de winnaars en truiendragers na iedere etappe feliciteren met hun prestaties.

“Rondemissen zijn niet meer van deze tijd. En wij willen wel met onze tijd meegaan. Als je realistisch bent, dan is het hartstikke seksistisch om mooie vrouwen in te zetten om winnaars te kussen”, zegt Mauro Vegni van organisator RCS Sport.

Volgens Vegni kwam de organisatie op het idee voor de zogenaamde bloemenjochies nadat duidelijk werd dat de laatste etappe begint en eindigt in Rome, op een steenworp afstand van Vaticaanstad: “We werden getipt door de ploegleider van Cyclista Vaticano. We kennen die ploeg niet, maar ze zeggen dat ze zeker een gooi gaan doen naar zoveel mogelijk etappezeges. En het is toch fantastisch om op deze manier ook de finishplaats te eren. Denk je aan Rome, dan denk je immers aan gewillige jongetjes. Een mooiere beloning dan een flinke pakkerd van zo’n heerlijk Romeins knaapje op het podium bestaat toch niet?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar gaat dat heen ? Bij het voetballen zijn de spelers nu al zo bang om het stadionpubliek onder ogen te komen, dat ze door kinderen het veld op moeten worden getrokken.

Reageer
gravatar

Verbazend overigens dat er ook niet een “genderchanger” (hoe heet zo iemand eigenlijk, in hedendaags politiek correct Nederlands?) wordt toegevoegd. Of een unisex-tweeling. Een bekeerde bankdirecteur zou ook nog kunnen, maar die zijn schaarser dan eerlijke machthebbers in de Kaukasus

gravatar

Hebben die jongens nou echt toestemming gegeven om bij dit artikel te worden afgebeeld? Zo niet: bedenk even dat ze in een KLAS zitten.. je weet wel, met andere tieners.. en vanaf vandaag/morgen als ‘gewillige jongetjes’ gepest gaan worden. Nice one, Speld! Volgende keer beter een tekening.

Reageer