Wikimedia / Tânia Rêgo/ABr

KNVB gaat zich volledig richten op het opleiden van scheidsrechters

'Je moet uitgaan van je krachten'

De KNVB gaat zich vanaf 2019 volledig richten op het opleiden van scheidsrechters. Dat heeft voorzitter Michael van Praag bekendgemaakt. De bond hoopt op deze manier van Nederland weer een belangrijke internationale speler te maken.

Met de beleidswijziging komt ook een nieuwe naam. De KNVB staat voortaan voor de Koninklijke Nederlandse Voetbalscheidsrechters Bond. Van Praag legt uit: “Je moet altijd uitgaan van je krachten. Wij kunnen niet zo goed voetballen, maar we kunnen wel heel goed fluiten. Het is logisch dat je daar dan in gaat investeren. De nieuwe Bjorn Kuipers loopt al ergens rond. Maar je moet ‘m wel zien te vinden.”

Volgens Van Praag heeft de KNVB een gat in de markt ontdekt: “De kans dat het Nederlands elftal in de toekomst mee zal doen aan een eindtoernooi is vrijwel nihil, wat inhoudt dat een Nederlandse scheidsrechter in principe iedere wedstrijd zou kunnen fluiten. Hetzelfde geldt voor de Champions League. Je moet groot denken. Een heel toernooi met alleen maar Nederlandse scheidsrechters? Waarom niet? The sky’s the limit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

er is wel een keerzijde. Stel dat het onmogelijke gebeurt en Nederland doet wel mee: dan gaan alle andere landen protesteren dat de scheidsrechters partijdig zijn

Reageer
gravatar

Deze houding van zelfoverschatting van Nederlanders heeft in het verleden al eerder internationaal voor veel leedvermaak gezorgd.
Denk aan de kruisrakettenkwestie in de jaren tachtig.

Een ander goed voorbeeld is meneer Wilders van de PVV.

Die denkt nog steeds dat hij de nieuwe premier van Nederland wordt.

Reageer