NPO

FC Twente kiest voor jihadistische koers voor miljoenen uit Koeweit

'Eigenlijk hoefden we alleen maar te radicaliseren'

FC Twente vaart voortaan een jihadistische koers. De club leek de begroting flink te moeten terugschroeven na de degradatie uit de eredivisie, maar dankzij de nieuwe aanpak kunnen de Tukkers rekenen op vele miljoenen uit Koeweit.

“We zijn de dag na de degradatie bij elkaar gaan zitten. Toen heb ik gezegd: out of the box denken, creatief zijn, geen enkel idee is verkeerd”, vertelt directeur Erik Velderman, die vanaf nu door het leven wil gaan als Abdullah al-Tukkeri. “Iemand merkte toen op dat het heel eenvoudig was om geld uit Koeweit te krijgen. Eigenlijk hoefden we alleen maar te radicaliseren.”

Oogstrelend voetbal spelen is bij Twente het aankomende seizoen uit den boze, want dat is lustopwekkend. “Maar dat deden we toch al een tijdje niet meer, dus wat dat betreft is de verandering ook weer niet zo heel groot’, zegt trainer Marino Pusic (Gertjan al-Hake). Keeper Joël Drommel sluit zich daarbij aan: ‘De trainer heeft mijn handen eraf gehakt, maar die gebruikte ik eerlijk gezegd al bijna nooit.”

Gevolg van de omslag is ook dat het vrouwenelftal van FC Twente ophoudt te bestaan. Toch was er voor de vrouwen ook goed nieuws: zij werden gepromoveerd tot de harem van Sander Boschker. “Een hele eer”, aldus Boschker, die een zeer ontspannen indruk maakte.

De club is niet bang dat fans Twente de rug toe keren door de nieuwe koers. “En anders laten we wel een paar duizend goedkope contractarbeiders invliegen uit Nepal of Bangladesh om onze spelers toe te juichen”, zegt Al-Tukkeri.

Oud-voorzitter Joop Munsterman is niet te spreken over de toekomstvisie van de club: “Dit riekt naar gedegen financieel beleid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoop dat Jhiadisten jou opzoeken kneus . Concentreer je op je eigen club . En weet een ding zeker , WIJ KOMEN STERKER TERUG ALS OOIT TE VOREN . Arrogante kneus dat je bent . Groeten vak P Enschede

Reageer
gravatar

Welnee, jullie komen helemaal niet sterker terug dan ooit tevoren. FC Twente is een gewoon een club uit de Jupiler divisie. Jullie horen helemaal niet in de ere divisie thuis. Het zijn losers, sukkels en oplichters. Eigenlijk zijn jullie ook te onnozel voor de Jupiler divisie.

gravatar

Als je het prachtige stadion eens bekeken had voor je reactie zou de grap wellicht iets grappiger zijn geweest :p Groetjes uit Al-Enschedari.

gravatar

Is dat nu wel zo verstandig voor FC Twente om een jihadistische koers te gaan varen? Oke, voetbal is oorlog maar die gasten zijn wel erg gewelddadig. Dankzij meneer Wilders van de PVV zijn ze ook op hun retour, ze hebben geen toekomst meer in Nederland.

FC Twente kan beter, net zoals ADO Den Haag, met een Chinese investeerder zoals Hui Wang van Vansen Unitedin in zee gaan. Dat zit wel goed want geef toe? Wie houdt er niet van een lekkere ?Chinese maaltijd? van de afhaalchinees? Het is veel, goedkoop en lekker hartig. ?Jammie!?

Liever een chinees restaurant in town dan een salfistische moskee.

Corrie.

Reageer
gravatar

Die chinees was het ook niet echt voor ADO; al dat gedonder over het geld. Waarom strikt Twente geen russische miljardair ? Tenslotte ligt Enschedé al redelijk in de richting van moskou.