Lindsay Helms / Shutterstock.com

We gingen met een paardenfluisteraar naar de manege en nu blijkt dat ze allemaal dood willen

Ieder kind heeft zich wel eens afgevraagd wat er allemaal gebeurt in het hoofd van een paard. Waar denkt onze trouwe viervoeter eigenlijk aan de hele dag? Om antwoord te krijgen op die vraag gingen we met paardenfluisteraar Martin naar manege het Hangijzertje in Udel.

Paardenfluisteraar Martin ontdekte al vroeg dat hij talent had voor paardenfluisteren: “Als kind had ik altijd een voetbal bij me, waar ik ook heen ging, totdat ik een keer op een manege kwam en met een paard in gesprek raakte. Sindsdien heb ik nooit meer een bal aangeraakt en praat ik alleen nog maar met paarden.” In Udel is hij nog nooit geweest: “Maar ik heb er wel mooie verhalen over gehoord.”

Het eerste paard waarmee Martin in gesprek gaat is de pony Paprika. We mogen niet mee de stal in, volgens Martin werkt zijn magie alleen als hij alleen is met het paard. Enkele minuten later komt hij echter alweer aarzelend naar buiten. “Volgens mij gaat het niet helemaal goed met Paprika”, stelt de paardenfluisteraar. “Ik weet niet of ik hem goed verstaan heb, maar hij heeft me verteld dat hij dood wil.”

Om de vervelende eerste ervaring weg te spoelen stappen we met Martin vol goede moed naar de stal van het volgende paard, Toto Africa, een mooie hengst, vernoemd naar een wedkantoor en een continent. De exacte woorden van Toto, volgens de paardenfluisteraar: “Fuck my life. Haal me weg uit deze plek of bevrijd me uit mijn lijden. Alsjeblieft. Laat het stoppen.”

Ook de andere paarden in het Hangijzertje zijn volgens paardenfluisteraar Martin bijzonder gepreoccupeerd met de dood. Nadat hij een aantal van hen heeft gesproken is hij lijkbleek weggetrokken en wil hij onder geen beding meer meewerken aan dit artikel. Volgens de paardenfluisteraar is de manege één grote kakofonie van doodswensen. “Deze plek is vervloekt”, is het laatste wat hij roept voordat hij flauwvalt in het hooi.

Dus, nu weten jullie het, dit gaat er allemaal om in het hoofd van paarden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zolang je fluistert is alles goed. Niet alleen voor een paard is dat gezonder.
Hier in de buurt dreunt plotseling voortdurend een motor door vlak nadat de buurvrouw met een babyfoon-ruis begon. De meeste mensen horen niks omdat hun hele huishouden 24/7 uit ruis bestaat en lawaai. Hun hele ziel ziet er zo uit.
Ze vonden het fijn zo te leven, en ze zien niet dat ze langzaam fysiek ziek worden, al worden hun gewoonten dan nog niet allemaal officieel als ziektesymptomen aangemerkt.

Reageer
gravatar

Je moet een ding voortdurend onthouden, en als je dat niet kan accepteren kun je beter helemaal ophouden: de krachten van het kwaad worden veelal in al te verheven sferen gedacht; deze hulde is misplaatst. Zie ze voor wat ze zijn op het benepen, platvloerse niveau van bijvoorbeeld de geldwisselaar, die althans enkel technisch trouwens steeds verfijnder wordt gemaakt: we moeten ook hier de betekenis praktischer van kunnen duiden.

gravatar

Deze paarden is eerder ingefluisterd dat ze zullen worden uitgezet in een stuk nieuwe natuur ergens tussen Lelystad en Almere. Dat verklaart mogelijk het gezamenlijke element in de antwoorden die ze geven.

Reageer