Dedemsvaartinbeeld / Youtube

Henk (46) dingt trots af bij rommelmarktkleedje Dylano (7)

'Voor 5 euro neem ik 'm mee'

Het is 6 uur in de ochtend als de eerste kinderen met ouders hun kleedje spreiden op het Marktplein in Dedemsvaart. Bordspellen, kralen, schilderijen, oude kleren. Het plein is binnen de kortste keren veranderd in een zee van oude spullen. Vanonder een winkelpui kijkt Henk van Tong tevreden toe. Toen zijn wekker vanochtend om 5 uur afging, sprong hij verheugd op. De 46-jarige dealmaker verwacht vandaag een geweldige slag te slaan.

Maanden heeft de 7-jarige Dylano naar deze speciale dag uitgekeken. Hij is al een tijd aan het sparen voor een hoverboard, zodat hij eindelijk met zijn vrienden mee kan spelen buiten. Verdrietig kijkt hij naar al het moois op zijn kleedje. Hij zal afscheid moeten nemen van zijn dierbaarste speelgoed en knuffels. Als je een hoverboard wil, moet je er wat voor over hebben.

Langzaam schrijdt Henk langs de kleedjes. Hij voelt aan een brandweerwagen van Playmobil, bladert met een kritische blik door een paar Kippenvelboeken, en ruikt aan een glitter-Blastoise. “Uit welk jaar komt deze?” vraagt hij aan een 11-jarig meisje met sproeten. “5 euro? Veel te duur!” Henk loopt weer verder.

De zaken gaan goed voor Dylano. Hij heeft al 2 Nintendo Wii-spellen verkocht, een speelgoed T-rex en zijn knuffel Berry. Als hij opkijkt, ziet hij dat er een man met lange jas bij zijn kleedje staat. “Hoeveel wil je voor die piratenboot van Lego jongeman? 25 euro?! Weet je wat: voor 5 euro neem ik hem mee.”

Na drie kwartier onderhandelen, onderbroken door twee huilbuien van de verkoper, loopt Henk weer triomfantelijk verder. Onder zijn arm glanst een blauwe Legodoos.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het was niet eens op het Marktplein…… :D, het was in de van Haeringenstraat, ik woon namelijk zelf in die straat xD

Reageer
gravatar

Als klein kind was ik op elke vrijmarkt van Kudelstaart te vinden met allemaal pakjes sigaretten, had ze lekker volgestopt met gras maar dat merkte niemand. Tot op een dag André Hazes me een klap gaf, hij had het verschil gemerkt. Sindsdien verkocht ik alleen nog maar rookruimtes op de vrijmarkt

Reageer
gravatar

Jawel onderdaan Carrie, ik heb mijn opperlakei nabij mijn paleis geposteerd op een satijnen kleedje. Hij heeft alle rotzooi die ik vorig jaar heb gekregen, van achter de rododendrons vandaan gehaald en tracht de troep nu te verkopen voor een goede prijs,

gravatar

#MeToo
Vandaag zag ik dat het karretje met groenten aan de straat weer weg was en dat de groenten achter de toonbank staan zodat je moet gaan overleggen en fysiek contact met die mensen krijgt.
Gisteren zag ik al dat er bij die uitbreiding van die kassen in de polder met die enorme waterbassins met vuil zwart plastic eromheen, ook geen karretje met groenten meer aan de weg meer stond. Dat was blijkbaar PR om aan te tonen hoe oncommercieel ze zijn. Dat was nu ook niet meer nodig.

Reageer
gravatar

Ik wil het geld gelijk gepast in het potje stoppen.
Maar ik wil geen zelfscanner.
Ze zeggen wel als je niets te verbergen hebt die controle niet uitmaakt. Maar zo zijn er wereldcatastrofes ontstaan die misbruik van me hebben gemaakt. Als ik het geld in het gleufje steek wil ik geen pottenkijkers.

gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

Hmm., op Facebook heb ik gelezen dat dezelfde gasten die een lawaaiactie op de dodenherdenking van 4 mei gaan houden (heeft iets te maken met Indonesische oorlogsslachtoffers in WW2 ) ook van plan zijn kinderkraampjes op ?Koningsdag? te verstoren.

Volgens hen wakkert het bij kinderen de Nederlandse koopmansgeest aan. De koopmansgeest is de oorzaak van het Nederlandse slavernijverleden.

? Aldus hen.?

Corrie.