BLOFVEVO / Youtube

Mensen emigreren naar warme landen vanwege Zoutelande op radio

'Ik ben blij dat ik weg ben'

Er zijn mensen die naar warme landen emigreren. Ze doen dat om af te zijn van BLØFs hit Zoutelande op de radio.

Emigrant Willibrord Jozefzoon zag geen andere uitweg dan naar Libanon te verhuizen. “Het liedje bleef maar in m’n kop zitten. Ik heb eerst nog overwogen naar het huisje van mijn schoonouders te gaan, in Katwijk aan Zee, maar dat rijmde niet. Libanon was mijn laatste reddingsbanden.”

Emma van Oostveen emigreerde naar Nigeria waar ze werd ontvoerd door Boko Haram. Ze heeft geen spijt. “Het is hier niet zo rustig als ik had verwacht, maar het is wel nuchter en warm. Ik ben blij dat ik weg ben. Blij dat ik weg ben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Speld,

Wat een hilarisch en herkenbaar artikel! Ik moet eerlijk toegeven dat Zoutelande nu ook bovenaan mijn emigratielijst staat. De combinatie van een heerlijk nummer op de radio en het verlangen naar een warm land maakt het onweerstaanbaar. Bedankt voor het delen van dit luchtige nieuws!

Met vriendelijke groet,
Mabel Chavez https://radiofmluisteren.nl/

Reageer
gravatar

Kan iemand mij het volgende uitleggen?
Na al die jaren snap ik er nog steeds geen køt van!

Maarja, het RIJMT wel hè.
Welk rijmwoordenboek gebruikt Pascal eigenlijk?

Mijn beste interpretatie is een milieudelict waarbij afval ‘s nachts in zee wordt gestort.


Hee, iemand slaat soms onverwacht maar zeker op de vlucht
Alarmfase Twee is hier nauwelijks nog berucht
Maar men weet het niet
En zwijgt van wat men hoort en ziet

Vlissingen ademt zwaar en moedeloos vannacht
De haven is verlaten, want er is nog maar een vracht
En die moet in het donder buitengaats worden gebracht
Gedenk de goede tijden van zuiverheid en kracht
Maar men weet het niet
En zwijgt van wat men hoort en ziet

Reageer
gravatar

Kijk eens aan. Een talentvolle nieuwe tekstdichter. Het werd langzamerhand ook wel eens tijd voor een nieuwe Lennart Nijgh.

gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

Ja maar dat eiland is helemaal niet van jullie. Het eiland was van de Kelten, ze hebben alleen bijna alle tekenen van onze cultuur, de heilige plekken, de terpen, weggehaald. En die stonden niet bij Bru.

gravatar

Het is toch prima in nederland? Hier ben ik veilig, hier ben ik sterk Hier ben ik heilig, dit is mijn kerk Dit is mijn haven, hier leg ik aan Hier kan ik slapen, hier moet ik staan.

Reageer