Studio Speld / Shutterstock.com

Veel ergernissen over pratende fans op stiltetribune Amsterdam Arena 

‘Sst, ik zit hier gewoon een boek te lezen’

Het leek zo’n mooi idee: een plek in het stadion waar je gewoon lekker rustig een boek kunt lezen. Maar sommige Ajax-supporters hebben moeite om hun mond te houden op de stiltetribune. Tot grote ergernis van iemand als Diederik-Jan de Goede: “Prima dat je wil juichen, maar dan ga je maar op de F-side zitten.”

De Goede heeft dit jaar speciaal een seizoenskaart gekocht voor de stiltetribune van de Amsterdam Arena. “Dan kan ik lekker een krantje of een boekje lezen, terwijl voor mijn voeten de wedstrijd voortkabbelt. Heerlijk. Helaas zijn er soms figuren die het concept stiltetribune niet helemaal hebben begrepen. Laatst hoorde ik bijvoorbeeld iemand hardop ‘joden’ zeggen, dan hou je echt geen rekening met mensen om je heen.”

De Goede is niet de enige die het gedrag van medetoeschouwers irritant vindt. Ineke van ‘t Kleefft (45): “Het slaat soms he-le-maal nergens op. Mensen zitten te bellen, drinken bier, roepen ‘hondelul’. Dan moet ik weer vragen of het even stil kan zijn. Heel vermoeiend. Vorige wedstrijd heb ik zelfs iemand met een gastoeter vriendelijk moeten verzoeken om dat object niet meer te gebruiken.”

Ajax zegt zich van het probleem bewust te zijn, en onderzoekt de mogelijkheden om supporters erop te wijzen dat je op een stiltetribune ook echt stil moet zijn. “We laten de stadionspeaker bijvoorbeeld regelmatig omroepen dat het ook echt stil moet zijn. Gelukkig krijgen we zo nu en dan hulp van de uitsupporters die met hun sisgeluiden onze fans tot stilte manen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor de volgende onthullingen, à la Cambridge Analytica er wordt hier gemanipuleerd op de Speld. Je IP-adres interesseert me niet. Ik ken dat van je wat je meedraagt voor de eeuwigheid wat bepaalt hoe het verder gaat. NOOIT zal er een wereld bestaan waar volledige gelijkheid bestaat, want te veel mensen hebben daar niet het karma voor. Ik ken hier een verhaal hoe mensen uit het Midden-Oosten en Nederland samenkomen in een huwelijk. Ze maken dezelfde fouten als die hen duizend kilometers uit elkaar bracht met vervolgingen en allerlei ellende thuis. Zo worden mensen ook uit elkaar getrokken juist om ze te beschermen. Bij recidive wordt het veel erger. Eerder nog worden hele continenten uit elkaar getrokken. Wat voetbal betreft, dat is enkel projectie.

Reageer
gravatar

in utrecht is deze tribune wel een groot succes.. de spelers zijn nog nooit zo geconcentreerd geweest op het veld.. het zal dan ook niet lang meer duren of fc utrecht raast iedere andere club in neder land voorbij… het zou best nog eens kunnen ook dat op het eerst volgende ek of wk alleen maar fc utrecht spelers mee zullen doen..

Reageer
gravatar

Zolang mensen als Ineke de gastoeter niet gaan inzetten om individuen die steeds ”Joden” roepen te disciplineren, zie ik het probleem niet zo.

(noot: excuses voor voorgaande minder geslaagde zin… barêuh!)

Reageer
gravatar

“Het is stil aan de overkant” is een vaak gebruikte uitlating in de Amsterdamse voetbaltempel. Dus wie rust zoekt, gaat aan de overkant zitten. Simpel als wat.

Reageer
gravatar

Hi hi, volgens mij valt het wel mee. Tot het einde van het seizoen zullen Ajaxsupporters wel stil zijn. Ze hebben immers geen enkele reden om een grote bek open te trekken.

⚽ Het zijn losers. ⚽

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Ja lach er maar mee. Half Amsterdam is sinds vorige week zondag in rouw gedompeld en de andere helft treurt mee.

Uit schaamte zijn er zelfs plannen om het reusachtige bord met I AMsterdam op het Museumplein weg te halen.

gravatar

Over Ajax gesproken, tot zoëven stond er naast de gebruikelijke bijdragen een advertentie van Defensie:
(in uitnodigende kapitalen) iets over “MARINIER WORDEN? Daaronder (in kleiner lettertype): het gebiedende: wordt marinier. Gewoon commerciele shitchat, maar: de begeleidende foto toonde (weliswaar met vuil-vegen gecamoufleerd) onmiskenbaar ex-Ajaxcied MARCO VAN BASTEN. Moraal van dit verhaal: een afgeserveerd AJAX-icoon kan als ex AANVALLER altijd nog wel wat bijverdienen in (de) DEFENSIE

gravatar

Wij van de grachtengordel bedenken voor jou en andere verstokte televisiekijkers (98 % van alle landgenoten) de beste ideeën. Zo’n nieuw idee dat we aan het uitwerken zijn, gaat over het overleven in de Jungle. Amsterdammers kunnen zich niet aanmelden. Zij hebben te veel ervaring.

gravatar

Wij van de grachtengordel bedenken voor jou en andere verstokte televisiekijkers (98,5 % van alle landgenoten) de beste ideeën. Zo’n nieuw idee dat we aan het uitwerken zijn, gaat over het overleven in de Jungle. Amsterdammers kunnen zich niet aanmelden. Zij hebben te veel ervaring.