Lucky Business / shutterstock.com

Onderzoekers waarschuwen: te vaak jarig zijn slecht voor de gezondheid

'Verjaardag schadelijker dan sigaret'

Happy Birthday? Niet echt! Uit een studie van de Universiteit van Leiden blijkt dat te vaak jarig zijn de gezondheid niet alleen blijvende schade toebrengt, maar ook tot een langzame en pijnlijke dood kan leiden.

“Sinds 1955 bestuderen we de nadelige gevolgen van verjaardagen op de gezondheid”, vertelt emeritus-hoogleraar Mark Veltman (90). “Van de 100 proefpersonen in de leeftijd tussen de 18 en 50 jaar die vanaf toen meededen, leven er nu nog maar zeven.”

Terwijl jonge proefpersonen nog profijt lijken te hebben van een kleine dosis verjaardagen, blijkt dat iedereen die dertig of meer verjaardagen heeft gehad een kritische grens passeert. Iedere volgende verjaardag leidt tot toenemende hoeveelheden vet, lagere intelligentie, een verminderd libido en afnemende sportieve prestaties. Mensen die meer dan 60 verjaardagen in hun leven gevierd hebben, moeten er rekening mee houden dat ze ieder moment kunnen sterven.

De resultaten betekenen bijvoorbeeld dat verjaardagen nog schadelijker zijn dan sigaretten. Hoogleraar Veltman licht toe: “Terwijl met iedere sigaret de levensverwachting met ongeveer vijf minuten afneemt, kost iedere verjaardag een jaar, en bij mensen die op 29 februari geboren zijn zelfs ongeveer vier jaar.”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo’n onderzoek zegt helemaal niks. Er is ook een onderzoek waaruit onomstotelijk blijkt dat verjaardagen vieren gezond is. Want mensen die meer verjaardagen vieren blijken veel ouder te worden.

Reageer
gravatar

Een ander onderzoek daarentegen vond een causaal verband tussen het aantal verjaardagen en een hogere leeftijd, waarmee de conclusie getrokken werd dat mensen die meer verjaardagen vieren juist langer leven en mensen die minder jarig zijn ook korter leven. Blijft toch ingewikkeld.

Reageer
gravatar

PAS DEZE TEKST BEVAT ECHTE PLAGIAAT.
Om boete te voorkomen dient u eerst geld over te maken aan: https://steadyhq.com/nl/postillon

De onderstaande tekst scheen op 26 april 2012 echt in Der Postillon.

Forscher warnen: Zu oft Geburtstag haben gefährdet die Gesundheit

Heidelberg (dpo) – Happy Birthday? Von wegen! Eine Langzeitstudie der medizinischen Fakultät der Universität Heidelberg hat ergeben, dass zu oft Geburtstag zu haben, der Gesundheit nicht nur nachhaltig schaden, sondern sogar zu einem langsamen und qualvollen Tod führen kann.
“Seit 1955 studieren wir die verheerenden Auswirkungen von Geburtstagen auf den Gesundheitszustand”, erklärte Professor Frank Fiedler (90) dem Postillon. “Von anfangs insgesamt 100 Probanden im Alter von 18 bis 50 leben heute nur noch sieben.”
Spätere Opfer zu vieler Geburtstage werden oft schon im Kindesalter angefixt
Während die jüngeren Testpersonen von einer geringen Dosis an Geburtstagen sogar noch profitieren konnten, zeigte sich, dass jeder, der 30 und mehr hinter sich gebracht hat, einen kritischen Wert überschreitet. Jeder weitere Geburtstag führe zu zunehmender Verfettung, Senilität, Debilität, nachlassendem Sexualtrieb und abfallenden sportlichen Leistungen. Menschen, die über 60 Geburtstage in ihrem Leben genossen haben, müssen praktisch jederzeit mit dem Tod rechnen.
Dabei sind Geburtstage sogar noch gesundheitsschädlicher als etwa Zigaretten. Professor Fiedler präzisierte: “Während pro Zigarette die Lebenserwartung um etwa fünf Minuten sinkt, kostet jeder Geburtstag etwa ein Jahr, Menschen, die am 29. Februar geboren sind, sogar rund vier Jahre.”
Immerhin: Partyfreunde dürfte beruhigen, dass es offenbar keinen Unterschied macht, ob Geburtstage gefeiert werden oder nicht.
Leider kann Professor Fiedler seine bahnbrechenden Studien nicht mehr fortführen, da er vor wenigen Tagen kurz vor Abschluss der Postillon-Recherchen verstarb. Offenbar hatte der Vollblutwissenschaftler auch an sich selbst experimentiert. Experten schätzen, dass Fiedler allein im Zuge seiner Studien über 50 Geburtstage hatte.”

Reageer
gravatar

dat is duidelijk een andere tekst. In deze tekst spreekt men van de universiteit van Leiden. In de Duitse tekst de universiteit van Heidelberg, waar niemand ooit van gehoord heeft in Nederland. Duidelijk een onzintekst op der Postillon

gravatar

dus als een schurk in een film zegt “als ik klaar met je bent, ben je nog niet jarig.” wil dus zeggen dat de schurk een good guy is die iemands gezondheid wil verbeteren

Reageer
gravatar

Wanneer het aan D66 ligt kunnen we er wat aan doen met de wet ‘Voltooid leven’ dat het voor ouderen mogelijk maakt hun leven te beëindigen als zij zelf hun leven voltooid achten.

? Handige wet voor de erfgenamen. ?

Corrie.

Reageer
gravatar

Domme Corrie,

De bedoeling is niet dat erfgenamen uitmaken wanneer hun erflater dood mag, maar hij of zij zelf (eventueel via een notaris), alsmede een arts als het gekozen moment daar is.

Dat zulks van jouw geloof niet mag is puur dwingelandij van jouw pastoor, jouw dominee, jouw imam of jouw schattebout Geert W.

gravatar

Lieve Corrie, als ik erflater van jou zou zijn, zou ik jou meteen laten schrappen uit mijn testament. Ik maak zelf wel uit of ik wil overlijden bij een een ongeneeslijke psychische of fysieke ziekte.

Zoals Do Do al schreef: Daar mogen geestelijken en politici zich niet mee bemoeien.

gravatar

Toen ik mijn leven voltooid achtte, heb ik mij laten kruisigen.
In jullie tijd zou ik voor een trein of van een hoog balkon gesprongen zijn. Gelukkig voor u mag u binnenkort in een situatie als de mijne voor de pil van dokter Drion of een giftig spuitje kiezen.

gravatar

Correctie:

”Zoals Do Do al schreef: Daar mogen geestelijken en politici zich niet mee bemoeien.”,

moet zijn:

”Zoals ik al schreef: Daar mogen geestelijken en politici zich niet mee bemoeien.”

gravatar

Sjeses heeft makkelijk praten!
Hij stond gewoon weer op nadat ‘ie zijn roes uitgeslapen had.
Teveel gezopen bij zijn laatste avondmaal!

En iedereen huilie-huilie doen.
Eén groot toneelstuk!

Er zijn carnavalsverenigingen die nog steeds zijn kroegentocht nadoen.
Dat geloof je toch niet?
Bezopen!