Flickr / Ministerie van Buitenlandse Zaken

VS roept 23 drones terug uit Syrië

‘Er waren geen diplomaten meer, dus we stonden machteloos’

In reactie op de gifgasaanval in de stad Douma roept de VS 23 drones terug uit Syrië. President Donald Trump wil met die stevige sanctie een krachtig signaal afgeven aan het regime van Bashar al-Assad.

Aanvankelijk wilden de Amerikanen een aantal diplomaten terughalen, maar die waren er al niet meer. Trump: “We hebben echt goed gezocht, maar we hebben daar niemand meer zitten. Zelfs geen cultureel attaché of communicatiemedewerker. Daardoor leek het onmogelijk om hard te reageren. Toen ik hoorde dat we daar wel drones hadden, heb ik meteen gezegd: roep die dan maar terug. Dat zal Assad leren.”

Rusland noemt de maatregel buitenproportioneel. President Vladimir Poetin: “Zelfs in de Koude Oorlog werden er geen drones teruggeroepen. Een militaire oplossing is sowieso nooit het antwoord. Wij zien niet in hoe op deze manier het lijden van de Syrische bevolking wordt vergroot.”

Nederland heeft geen vertegenwoordiging meer in Syrië en vice versa. “Er is niemand die we op het matje kunnen roepen, of het land kunnen uitzetten. We staan dus machteloos”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. “De enige optie die we nu nog hebben is eenzijdig ingrijpen. Dat zou betekenen dat ik naar Damascus moet afreizen om Assad op zijn smoel te slaan. Maar daar zal GroenLinks wel weer voor gaan liggen.”

Andere landen denken ook na over welke mensen of dingen ze kunnen terugroepen. Zo wil Frankrijk zijn jihadisten, Noord-Korea de aandacht van de internationale gemeenschap en Libanon de rust in de regio terug.

Syrië heeft boos gereageerd op de diplomatieke sancties. President Assad heeft gedreigd met het terughalen van 23 vluchtelingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer Steeds,

Waarom leest u nog steeds uw reacties niet goed na. Nu bent u weer het belangrijkste deel van uw eerste zin vergeten:

ik heb uit doorgaans betrouwbare bron vernomen dat het Vaticaan zijn (apostolisch) nuntius* heeft teruggeroepen door de vele antikatholieke reacties in De Speld.

gravatar

We hebben in Syrië niets te zoeken dus is het terecht dat we daar geen diplomaten meer hebben. In plaats van de 23 drones kunnen we -het Westen- ons het beste helemaal terug trekken. Het staat ook in de Koran dat wij -christenen- afvalligen zijn.

?? Moslims zijn het gewoon om elkaar op de meeste gruwelijke manier af te slachten. ?? Daarmee zullen ze nooit stoppen.

Ze gaan hun gang maar.

Corrie.

Reageer
gravatar

Kortzichtige Corrie, verreweg de meeste moslims slachten alleen tweehoevige zoogdieren gruwelijk af. Met name koeien, schapen en geiten. In de Koran wordt zelfs expliciet verboden om andersgelovigen te doden als ze geen gevaar opleveren.

Overigens in Zuid- en Midden-Amerika, Midden- en Zuid-Afrika en de VS slachten christenen elkaar af met alles bij elkaar toch gauw meer dan een half miljoen slachtoffers per jaar.

De leiders van de christelijke drugs- en andere bendes in Zuid- en Midden-Amerika krijgen doorgaans zelfs de grootste potsierlijke grafkapellen op christelijke (meestal katholieke) begraafplaatsen. Helaas pas na hun dood.

gravatar

Ik adviseer Corrie en Koffiepraat zich echt te verdiepen in Koran, Tenach en Christelijke mythologie.

De Tenach (dus ook de christelijke bijbel) bevat een en al moord en doodslag. Daarin moeten in opdracht van Jahweh (god) volkeren met andere goden worden afgeslacht; zelfs inclusief hun kinderen, vrouwen, bijvrouwen, knechten, huis -en boerderijdieren!

gravatar

Koffiepraat,

Als het vriendje van Geert Wilders, de Noorse massamoordenaar, Anders Behring Breivik, moslim was geweest zou hem zijn geloof worden aangerekend. Corrie en haar geliefde zouden er dan geen genoeg van krijgen om hem in verband met islam en koran te noemen. Over christelijke schenders van kerken, synagogen en moskeeën wordt in het Westen gematigder geoordeeld dan over moslims die hetzelfde doen.

Nogmaals verreweg de meeste moslims veroordelen hun terroristische medegelovigen die om dezelfde wellustige reden moorden als christelijke bendeleden. Niet christenen, maar moslims lijden het meest onder hun moordlustige geloofsgenoten, die hun religie misbruiken.

gravatar

Quote: “Niet christenen, maar moslims lijden het meest onder hun moordlustige geloofsgenoten, die hun religie misbruiken.”

?Gossie Do Do, dit is de eerste keer dat je wat zinnigs opschrijft.?

Corrie.

gravatar

Corrie, bedankt voor het compliment!
Voor het eerst buiten jouw loftuitingen over jouw Geert, lees ik eindelijk iets positiefs van jou,. Of jij het ook echt meent blijft de vraag.