De leukste babynamen die zijn geïnspireerd op cocktails

Sommige mensen zijn vernoemd naar een voetballer of een popster. Maar veruit de meeste mensen worden vernoemd naar cocktails. Hier zijn de populairste varianten:

Margarita – Margriet

Al honderden jaren lang worden mensen vernoemd naar een mix van tequila, Cointreau en limoensap, ofwel de Margarita. Bekendste vernoeming naar dit zomerse drankje is natuurlijk prinses Margriet. Zij werd verwekt tussen de elfde en twaalfde Margarita van Prins Bernhard.

Mojito – Mohammed 

Heb je je altijd al afgevraagd waarom zoveel mensen Mohammed heten? Dat is omdat Mohammed de Arabische verbastering is van Mojito. Ah, nu snap je waarom! Logisch.

White Russian – White Russian

Heet je White Russian, dan ben je heel waarschijnlijk vernoemd naar de cocktail White Russian. Voor meer informatie over het veranderen van naam, kijk op Rijksoverheid.nl

Martini – Gerrit

Heet je Gerrit? Dan is dat vanwege de bekende cocktail Martini. Een Martini bestaat uit gin en droge witte vermout. Vandaar de naam Gerrit.

Sex on the beach – Sep van de Bies

Sep van de Bies, c’mon move your body. Sep van de Bies, c’mon there’s this party tonight!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoewel die vrouwen in Amsterdam die, net voor het niet meer kan, een kind willen en daartoe de geschikte man in het café zoeken ook niet alles is. Zij zien zelf de absurditeit niet, noch de kerels die iedere keer afvallen en er nog een pilsje op nemen. Terwijl de verbijsterde toeschouwer na iedere mislukking al hun haat krijgt te verwerken. Niettemin bestaat er misschien een verband tussen de cocktail die de moeder en de naam die haar kind krijgt, waarvan die van de unieke vader immers niet met zekerheid vast te stellen is.

gravatar

Je kunt iemand beter laten huilen door hem de waarheid te vertellen dan iemand te laten lachen om een leugen die je vertelt.

Paulo Coelho

gravatar

Waarom ontbreekt de meest bekende “‘hanenstaart:’ Vodka Martini shaken, not stirred.

Daar zijn een hoop Bond-meisjes naar vernoemd. Ik noem er een paar;
Honey, Sylvia, Tatiana, Zora, Vida, Pussy, Jill, Tilly, Bonita, Dink, Domino, Paula, Fiona, Patricia, Kissy, Aki, Ling, Helga, Teressa, Ruby, Nancy, Tiffany, Plenty, Bambi, Thumper, Marie, Solitaire, Rosie, Mary, Andrea, Saida, Shew, Anya, Log, Naomi, Felicca, Holly, Corinne, Manuela, Jet, Melina, Bibi, Lisl, Octopussy en zo kan ik nog uren doorgaan.

Reageer
gravatar

Het recept van de ‘Shaken, not stirred’ Vodka Martini van James Bond:

– wodka
– droge vermout
– citroen
– ijsblokjes
– martini-glas
– metalen schudder

Doe ijsblokjes in het glas met wat water en droge vermout.

Werp drie of vier ijsblokjes per dosis martini in de metalen schudder. Voeg wodka toe. Schut twintig seconden.

Schil de schil van een citroen in een lint.

Schud de wodkaschudder weer tot het ijs is gesmolten..

Vis de ijsblokjes uit het martiniglas en schenk er de wodka uit de schudder in. Prik de citroenschil aan het glas

Gezondheid!