J.W. van der Vlist / Youtube

Leuk! Mark mocht kiezen bij gym en koos voor shuttle run test

‘Weer eens wat anders’

Mark (10) is vandaag jarig, en dus mocht hij bij de gymles kiezen wat groep 6 vandaag ging doen. Mark zou Mark niet zijn als hij niet met een leuk idee zou komen, dus koos hij voor de shuttle run test.

“Ja, de meeste kinderen kiezen alleen maar voor iets wat ze zelf leuk vinden. Ik denk ook aan mijn klasgenoten, dus gaan we lekker met zijn allen als idioten tussen de piepjes door van muur naar muur rennen”, motiveert de jarige job zijn keuze. Daarnaast vond Mark het tijd voor weer eens wat anders: “Iedere keer weer trefballen of blokjesvoetballen gaat ook vervelen he. Nee, we gaan vandaag even lekker hollen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mechanisering? Is hier niet eerder sprake van Conditionering? Het lijkt alsof onze kinderen al vroeg worden geconditioneerd later om te werken in een omgeving die van alle menselijkheid is ontdaan. D.w.z. de arbeidsomgeving die door onze werkgevers als ideaal wordt geproclameerd: de klassieke machine-bureaucratie. Zie “Modern Times” van Charley Chaplin uit 1922.

gravatar

De Speld is wel erg wanhopig, als ze nu al verhalen “uit den ouden doosch” moeten gaan brengen als “nieuwschfeiten ende verhalen”.

Deze jeugdige baldadigheid is mij heden ten dage volstrekt vreemd, ik fiets nu liever, hahaha!

Reageer