Wikimedia Commons - janericloebe

Arena had bijna Wesley Sonck Honk geheten

Van der Sar: ‘We hebben alle namen zorgvuldig onderzocht’

Deze week werd bekend dat het Ajax-stadion met ingang van volgend seizoen de Johan Cruijff Arena heet. Hoewel het al enige tijd in de lucht hing, duurde het lang voordat het omdopen van het stadion een feit was.

Directeur Edwin van der Sar legt uit waarom de naamswijziging zo lang op zich liet wachten: “Het was duidelijk dat de naam Amsterdam Arena zijn langste tijd had gehad. Maar verzin maar eens een nieuwe. Natuurlijk was de Johan Cruijff Arena een optie, maar we hadden ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld: De Kromme Dijks, Wesley Sonck Honk, DenswilDome, Estadio Charisteas, Sportpark Galásek, Heitinga Music Hall, Nikos Machlas Amfitheater, Pantelic Paviljoen, San Sikora, Evander Snoworld, Bojan Bowl, Niki Zimlingring, Suk Siro, Peter van Vossen Burcht, Wooter World, Menzo Mansion, Laan van Leonardo, Sonny Silooy Silo, Babangida Bak, Sanogo Area, Stadio della O’Brien, Sana Dome, Gabrich Garden, Petri Pasanen Park, Urzaiz, Sportpark Sibon en iets met Theo Janssen.”

Van der Sar “We zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan en hebben alle namen zorgvuldig onderzocht. Uiteindelijk bleven er twee opties over: de Atouba Arena en de Johan Cruijff Arena. Uiteindelijk is het dat laatste geworden, hoewel dat niet zo lekker allitereert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanaf 1 april 2019 worden snelwegen ook vernoemd naar personen; namelijk mensen die iets hebben betekend voor ‘de beweging’ in Nederland. De A1 wordt de Jos Verstappenroute, de A6 gaat het Olga Commandeurlaantje heten. Voor de rest wordt een prijsvraag uitschreven. Houd uw mailbox in de gaten.

Reageer
gravatar

Ja zo denken ze: uw mailbox, dat is de hele politiek. Toch even nadenken over de snelheid op die A1.

gravatar

En de vuilnisbelt van Almere, daar waar de wind altijd zo om de oren fluit, zal de Berdien Stenberg gaan heten.

gravatar

Johan Cruijff heeft ook nooit gevoetbald, hij was de Chuck Norris op het veld. Als hij naar de bal keek, ging de bal vanzelf het goal in