Dolfy / Wikimedia Commons

The Dutch Dream: van krantenjongen tot een baan in het middensegment

Om de twee jaar een nieuwe keuken

The Dutch Dream: van krantenjongen tot een baan in het middensegment. Met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, twintig vakantiedagen en om de zoveel jaar een nieuwe bureaustoel die je op zoveel versch
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nederland is een land van parallelle samenlevingen geworden. Zo heb je bv een samenleving van hoogopgeleiden en samenleving van laagopgeleiden. De beschrijving van de “The Dutch Dream” in het artikel is een beschrijving voor de hoogopgeleiden-samenleving.

“The Dutch Dream” voor mensen uit de laagopgeleiden-samenleving -die in de volkswijken met sociale huurwoningen wonen- is anders.

Hun droom is dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van de voedselbank, niet genadeloos gestraft worden op hun uitkering wanneer ze een vergissing hebben gemaakt, een vaste baan willen i.p.v. flexwerker, dat er niet ieder jaar in hun woning wordt ingebroken, dat hun wijk niet wordt geterroriseerd door hangjongeren, dat hun kinderen ook in aanmerking kunnen komen voor een betaalbare woning, enz. enz.

Ach ja., het zijn net mensen.??

Corrie.

Reageer
gravatar

Bij de coffee corner heb ik gehoord dat hoogopgeleiden vinden dat laagopgeleiden zonder migrantenafkomst de kolere kunnen krijgen.