naito29 / Shutterstock

5 voedselmythes die we verzonnen en waar je niet in moet trappen

Trap er niet in!

Door de komst van het internet is het heel makkelijk om de waarheid met de broodje aap-verhalen te verwarren. Hier zijn vijf mythes over voedsel die we net hebben verzonnen en die we voorgoed de wereld uit moeten helpen. Trap er niet in!

Grind is goed voor je darmen
Als hoveniers lezen wat wij hier hebben bedacht, zullen ze er graag gebruik van maken om de verkoop van grind te bevorderen. Je krijgt helaas geen stevige darmen van grind. Grind doet niets met je darmen, het is vooral gewoon lekker.

Een gezonde hoeveelheid vitamine C zorgt ervoor dat je binnen een half jaar je zicht verliest
Eerst werd altijd gezegd dat vitamine C goed voor je was, en dan zouden we nu ineens zeggen dat het slecht voor je is? Ja. Maar het is niet waar. Er is geen bewijs voor een relatie tussen vitamine C en een afname in je gezichtsvermogen, maar je weet het nooit natuurlijk.

Sojamelk is gemaakt van koeienmelk
Jarenlang is sojamelk verkocht als alternatief voor koeienmelk. Tot we naar buiten brachten dat sojamelk juist gemaakt wordt door koeienmelk. Bij nader inzien is dat toch niet waar en is sojamelk gemaakt van planten. Was ook wel bizar geweest.

Twee koolhydraten staat gelijk aan zeven frikandellen
Het maakt geen verschil of je twee koolhydraten of zeven frikandellen eet. Dat beweren wij volledig ten onrechte. In werkelijkheid staan zeven frikandellen gelijk aan zes omega-3, twee suiker en dertien glazuur.

Pindakaas met hagelslag is lekker
De combinatie van pindakaas en hagelslag op brood wordt vaak aangenomen voor een lekkernij, maar daar is niets van waar. Het is heel gezond, maar absoluut niet lekker.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Live Corrie van Hiernaast ?,
ik heb een beetje een probleem, want soms komt de speld in mijn facebookbubbel voorbij, moet ik het dan wel of niet geloven?
Veel liefs,
Gert Wildeers

Reageer
gravatar

Het is maar deels waar, Steeds.
Het verschil – qua melk – is dat de kokosnoten van kokosbomen helemaal rond zijn. Het komt er niet uit omdat dat niemand bereid is er aan hard genoeg aan te zuigen.

gravatar

Pindakaas met hagelslag op brood is zonde van het brood, de hagelslag en de pindakaas. Op vers roggebrood daarentegen…
Een delicatesse

gravatar

Zo zie je maar dat je erg voorzichtig moet zijn met waar je je nieuwtjes vandaan haalt. De Speld heeft bij mij een onvoldoende. Eigenlijk heb ik die gasten al nooit vertrouwd. Het is meestal fake news dat ze opschrijven.

Ik hou mij bij mijn oude vertrouwde Facebookbubbel.

Dat is altijd spot on.??

Corrie.

Reageer
gravatar

ik dacht altijd dat als iets gezonds was, dat het per definitie niet lekker is. Waarom zouden we anders met zijn allen vogels nadoen en quinoa eten?

Reageer