Alexander Tolstykh / Shutterstock

Dolf (48) bezoekt als eerste Nederlander ooit de Keukenhof

Een historisch moment

De 48-jarige Dolf de Ruiter uit Blaricum heeft vandaag de Keukenhof bezocht. Het is voor het eerst sinds de oprichting in 1950 dat een Nederlander het bloemenpark aandoet.

Directeur van de Keukenhof Bart Siemerink spreekt van een historische dag: “We hebben jaarlijks zo’n 800.000 bezoekers. Duitsers, Japanners, Chinezen, Japanners, Duitsers, Chinezen, en natuurlijk Chinezen, maar nog nooit een Nederlander. Geweldig om eens iemand uit zo’n cultuur op bezoek te hebben.”

Volgens Siemerink was het voor de organisatie wel een beetje spannend: “We wilden natuurlijk een goede indruk maken, het is niet elke dag dat er een Nederlander op bezoek komt. We hebben daarom een gids ter beschikking gesteld die vloeiend Nederlands spreekt en nog een miniatuur molen cadeau gedaan. Kan die thuis laten zien als die vertelt over zijn bezoek aan de bloemenvelden.”

Toch heeft het bezoek van de eerste Nederlander stiekem ook een Aziatisch tintje. Dolfs grootmoeder van moederszijde komt uit Shanghai.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een Nedelander op een plek waar nog geen Nedelander is geweest, is deze man al voorgedragen voor een lintje, Officier in de orde van Oranje Nassau lijkt me toch wel het minste wat ze bij zo’n prestatie zouden moeten uitreiken,
Aan de Keukenhof: gefeliciteerd met een bezoek van zo’n niveau

Reageer
gravatar

Ja, zo ging dat toen. U kwam gezellig met de bus aan en had uw toeristenvisum ruim van te voren aangevraagd. Eenmaal ter plaatse had u net als de anderen uw spiegelreflexcamera al in de aanslag om de pracht der weelderigheid in kleur vast te leggen. En ja, gelukkig heeft u die foto’s nog.

Tot slot, bent u al eens in Kinderdijk geweest?

gravatar

nee, we hebben geruild. Wij kregen de tulpen uit Turkije, zij kregen de duiven op de dam. Daarom heeft Erdogan zo’n hekel aan Nederland tegenwoordig!

gravatar

Zolang Nederland nog niet collectief is bekeerd tot Soennitische I.S.-visie zal Erdogan gramstorig blijven. Zijn we eenmaal bekeerd tot de overtuiging van Erdogan c.s. dan krijgen we weer ruzie met de ayatollahs uit Iran die ons tot Shi’ieten willen maken. Omwille van een ongestoorde olietoevoer moeten wij dus schipperen tussen Scylla en Charibdis, enerzijds Erdogan te vriend houden vanwege zijn ruim 2 miljoen getrouwe onderdanen in Nederland en anderzijds ayatollah Khamenei niet in het harnas jagen omwille van onze zakelijke belangen in de regio. Laat dat maar aan Rutte c.s. over.

gravatar

Soennieten of Shi’ieten? Het is allemaal één pot nat. ??

Het gaat ze beide alleen maar om de macht om te corrumperen en de ander te onderdrukken.

Eén ding hebben ze nog met elkaar gemeen en dat is dat wij christenen afvalligen zijn.

In Nederland kiezen ze voor een parallelle samenleving.

Corrie.

gravatar

Volgens mij klopt dat niet. Ik heb kennissen die speciaal naar Tokio gereisd zijn om een toegangskaartje te kopen. Ze zijn via Brussel teruggereisd en hebben vanuit daar met een bus Japanners naar de keukenhof gereisd en zijn ook binnen gekomen. Uiteraard hadden ze wel 3 camera’s om hun nek hangen om niet op te vallen.

Ze vonden het een enorme tegenvaller, alleen maar wat bloemen, geen keuken gezien.

Reageer
gravatar

Onze vaatwasser is kapot, dus ik kwam hier voor een nieuwe. Het personeel is heel vriendelijk. Ik werd geholpen door een Rus die redelijk goed Nederlands sprak. Hij heeft me de hele zaak laten zien en overal wat bij verteld. Leek aardig te weten waar hij het over had. De winkel is leuk aangekleed met al die bloemetjes en zo. Enige minpunt is dat ze geen vaatwassers hebben, dus ik ben uiteindelijk naar de BCC gegaan.

Reageer
gravatar

Volgens MP Rutte gaat het weer goed met de upper middle class in Nederland. Dit slag mensen gaat echter nooit op vakantie in eigen land, men heeft tweede en derde etc.) huizen in de geijkte belastingontduikingsplaatsen als Seychellen, Panama. Kaaiman Eilanden, Aruba, Bonaire en Curacao. Geen prospects voor De Keukenhof. Nederlands bezoek zal dus moeten worden gevormd door de klassen die op de rand van rijkdom en mediocriminaliteit leven, m.a.w. de populatie van Holleeder-niveau. Omdat die in verhevigde belangstelling staat van AIVD en recherche zal van een grote toeloop geen sprake kunnen zijn. Vooralsnog is de Keukenhof dus aangewezen op semi-buitenlanders met een Nederlands paspoort. Die groep bestaat uit ruwweg 3 miljoen medelanders die echter, (om dwingende redenen) eerder geneigd zijn hun geld te besteden aan een reis naar hun land van herkomst en aan vrolijk gekleurde vlaggen die bij demonstraties demonstratief gezwaaid kunnen worden. Een eventueel faillissement van De Keukenhof zal dus hoofdzakelijk Chinezen en Japanners treffen.

Reageer