Kremlin

Poetin waarschuwt voor beïnvloeding verkiezingen door nieuws

Veiligheidsdiensten houden verspreiders nauwlettend in de gaten

De presidentsverkiezingen in Rusland dreigen beïnvloed te worden door nieuws. Daarvoor waarschuwt president Vladimir Poetin.

“We zien dat veel journalisten buitengewoon veel interesse hebben in deze verkiezingen”, zegt Poetin. “Dan heb ik het over kranten, tijdschriften, nieuwssites en televisiestations. Met waarheidsgetrouwe berichtgeving over wat er hier gebeurt willen ze kiezers op het juiste been zetten. Dat is een bedreiging voor alles waar de Russische democratie voor staat.”

De president verzekert dat de veiligheidsdiensten de verspreiders van nieuws nauwlettend in de gaten houden: “We hebben het onder controle. Wie nieuws de wereld in helpt, wordt keihard aangepakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we erin slagen te voorkomen dat feiten de uitslag beïnvloeden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hei Vladdemans! Gefeilisiteâhd mejje herbenoeming. Allein Xi en ik hebbe ut verder geschop wè zèn leivenslang de baas. Gaan we nog is een biegtje doen? Kunne we same wat bè- en dèjekletse, want gelukkig hoef jè nie naah de sausiale diens voâh een ùitkeiring. Hep jâh dochtâh auk alle miljoen zakgeld?

Reageer
gravatar

Waarom importeren we niet die 3000 man klapvee van het Chinese ‘parlement’?

Ja, ze zien er voor Rusland misschien wat gek uit. Maarja, eigenlijk hoeven ze toch niet in beeld.

Oh maar wacht eens, als we nou eens oude opnamen gebruiken?
Hmm, maar dat is nog in zwart-wit en ze roepen allemaal ‘Stalin! Stalin!’.

Nou dan die Chinezen maar. Gewoon bek houden, en anders toch niemand die ze verstaat.

Vlad

Reageer
gravatar

Почему мы не импортируем крупный рогатый скот 3000 человек из китайского парламента?

Да, они могут выглядеть немного сумасшедшими для России. Но, на самом деле, они не должны быть в картине в любом случае.

О, но подождите минуту, если мы будем использовать старые записи?
Хм, но это все еще черно-белое, и все они называют «Сталин! Сталин! ».

Ну тогда только китайцы. Просто молчите, и никто их не понимает.

gravatar

Om een of andere duistere reden heeft de Russische stad Jakoetsk in het noordoosten van Siberië er in de afgelopen weken minstens een miljoen inwoners bij gekregen.

Meneer Steeds, Ik gun u als eerste het laatste nieuws.

PS
Ik hoor zojuist dat het er inmiddels bijna twee miljoen zijn en het houdt niet op.

Reageer
gravatar

Steeds als eerste met het laatste nieuws

De Amerikaanse president de heer Trump heeft in aanloopt van de verkiezingen Russisch hackers gevraagd vals nieuws over linkse lokale partijleiders te verspreiden.

Reageer
gravatar

Mijnheer Steeds nu u het toch over Donald Trump heeft, heb ik een nieuwtje. Trump heeft Breitbart News gevraagd het filmpje van Geert Wilders te vertalen en prominent te plaatsen. FOX News heeft inmiddels ook belangstelling getoond.

Ik gun het u als eerste voor het laatste nieuws.

gravatar

Ome Steeds, ik heb vernomen dat enkele Russische Hackers daarvoor al maanden bezig zijn met het leren van de Nederlandse verkiezingstaal.

Ook ik gun het u als eerste voor het laatste nieuws.

gravatar

In het kapitalistische Rusland zijn de georganiseerde misdaad en het grote geld overal mee vervlochten in steeds veranderende allianties die zwaar investeren in de vrijhaven Londongrad.

gravatar

CORRECTIE-

Lees de zin van Steeds als:

De Amerikaanse president heer Trump heeft in aanloopt van de verkiezingen Russische hekkers gevraagd vals nieuws over linkse lokale partijleidingen te verspreiden.

gravatar

Ivor Gabe professor politieke journalistiek aan de universiteit van Sussex zegt in The Independent dat toen hij te maken kreeg met de vermoorde spion Litvinenko en zijn baas, de oligarch Berezovsky, die laatste meer geïnteresseerd was Poetin voor schut te zetten dan Litvinenko te beschermen.

gravatar

“Litvinenko beschreef zijn leven waarin veiligheidsdiensten, maffia, gangsters en terroristen allemaal samenkwamen, bijvoorbeeld in het opblazen van flats in Moskou waar honderden omkwamen. Litvinenko beschuldigde Poetin, maar duidelijk werd dat de veiligheidsdienst FSB, Tsjetseense separatisten en maffia betaald door oligarchen steeds wisselende allianties vormden.”

gravatar

‘Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.’ Nieuws.

50 miljoen Amerikaanse profielen van Facebook zijn gebruikt om data in een systeem te gebruiken ter beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen.
Een open deur. Want Facebook zelf is begonnen met het zodanig inventariseren en commercieel stroomlijnen van de schapen.

gravatar

Loek,
Alleen al door je likes word je gebruikt om een algoritme te maken.
Zo voorspelbaar zijn de slijmballen op hun seksuele en politieke voorkeur.
Daarin ligt het fascisme. Terwijl ze denken dat ze origineel zijn.

gravatar

Social media

Al 50 jaar geleden was de top bereikt economisch. Maar er was nog een sociaal gevoel met praktische component. Nu zijn we helemaal doorgedraaid en proberen we de achterstand goed te maken door een sociaal gevoel te simuleren via de commercie waardoor de minne hebzucht en afgunst nog erger is geworden dan toen oma iedere cent natelde.

gravatar

Statistiek. De commerciële aspecten zijn heel normaal. Psychologie is onderdeel van management, en niet meer. Het gaat om de feiten. Hoe vaak iemand plast is een indicatie van zijn stemgedrag.

Cambridge Analytica had een contract met GSR. Data geleverd door GSR toen dat niet op legale basis informatie van Facebook kon bemachtigen, werden vernietigd volgens Cambridge Analytica.

Global Science Research (GSR) bemachtigde en verwerkte Facebook data in een commerciële deal met Strategic Communication Laboratories (SCL) dat zich specialiseert in gedragsonderzoek en strategische communicatie. SCL verricht datamijnen en analyse op zijn publiek en richt zich op specifieke doelgroepen om het gedrag aan te passen in overeenstemming met de wensen van de cliënt. Het Britse SCL omschrijft zich als een mondiaal verkiezingsmanagement agent.

gravatar

Onder professoren.

Aleksandr Kogan is oprichter en directeur van GSR en geassocieerd professor aan de universiteit van St. Petersburg, hij ontving naar zeggen een tegemoetkoming van de Russische regering om de emotionele condities van Facebook gebruikers te onderzoeken. Want emotioneel zijn ze!

Verder, nog enkele andere namen.
Klokkenluider Christopher Wylie werkte voor Cambridge Analytica.
Alexander Nix is CEO van zowel SCL Elections en Cambridge Analytica UK.
Hedge fund miljardair Robert Mercer is financier van Cambridge Analytica.

Steve Bannon is voormalig vicepresident van Cambridge Analytica.
Trumps campagne huurde Cambridge Analytica in 2016 en betaalde het $6.2.

gravatar

Cambridge Analytica biedt diensten aan bedrijven en politieke partijen die publieksgedrag willen wijzigen, waarbij het ‘enorme hoeveelheden data’ combineert met de gedragswetenschappen om mensen te identificeren waarop organisaties zich kunnen richten met marketing materiaal. Het verzamelt data uit een groot scala bronnen inclusief social media.
Wylie omschrijft het bedriif als een propagandamachine.
Cambridge Analytica is onderdeel van SCL.
Nix ontwikkelde de politieke arm van het bedrijf.

(Zie: The Guardian. https://www.theguardian.com/news/2018/mar/18/what-is-cambridge-analytica-firm-at-centre-of-facebook-data-breach

gravatar

Inderdaad, hier komen de trollen vandaan die de verkiezingen beïnvloeden. De eenling als massa en andersom.