De Speld Magazine Interviewspecial: 12 interviews met Thierry Baudet


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zelfdoding. In tegenstelling tot wat mensen algemeen denken, zijn de intelligentsia niet intelligenter maar dommer. Als je een artikel schrijft draait het er eigenlijk enkel om dat het ongeveer op een A4 past. In de waan van de dag lees je de hele voorpagina van een krant online met dezelfde hoeveelheid energie als een alinea om te begrijpen wat mensen bezighoudt. De rest hoort in quarantaine. En maar moeilijk blijven doen over een paar tegenstrijdigheden meestal in de taalconstructie. Het is het eindeloze geneuzel om mensen tegen zichzelf te beschermen.

gravatar

Het enige wat ik waarneem aan mensen als kernpunt van overweging is de kerstboom, of soms de lente: zodra het beter weer wordt begint de onvrede weer naar een escalatie toe te werken; samen delen, het roept associaties op van zelfmedelijden, bestaat hier enkel in de gezelligheid om de kou tegen te gaan en daarna als ze krijgen wat ze eigenlijk willen ligt in de obstructie hun enige creativiteit. Dezelfde procedure op intellectueel niveau. In een heel mensenleven zijn er zo ook maar een paar lichtpuntjes waar mensen even bij doordenken. Dat proces in de hersenen ziet eruit als kauwen op kauwgum, of als de kauwgum op de achterkant van een stoel vastgeplakt.

DIT IS GEEN DEMOCRATIE.

gravatar

Directe democratie is sinds het verdwijnen van de stadsstaat uit de geschiedenis (met haar beperkte omvang) een volstrekt onhaalbaar ideaal geworden