Vitec / shutterstock.com

Het broedseizoen is begonnen: dit zijn de 4 beste plekken om te broeden!

Broeden is vanaf vandaag onontkoombaar, maar niet iedereen houdt ervan om dat publiekelijk te gaan zitten doen. Natuurlijk zijn er altijd wel een paar vrije geesten die zich niets aan de aanwezigheid van anderen gelegen laten liggen en in het lentezonnetje heerlijk een potje gaan broeden, maar als jij daar niets voor voelt, zijn hier een paar veilige en comfortabele broedplekken.

  1. 1. De toiletten van de Bijenkorf
    De voordelen: het is er warm en droog, je kunt je even afzonderen door de deur op slot te draaien en na afloop kun je je handen wassen en zelfs wat Chanel opsprietsen. Nadelen: soms is de Bijenkorf wel zestig kilometer fietsen.

2. De rietzoom naast het parkeerterrein van de kermis
Voordelen: als je net een suikerspin hebt verschalkt en door de rondkolkende suikers een onbedwingbare aandrang voelt tot broeden, hoef je je alleen nog maar even achter de rietpommels verderop te verschuilen. En broeden maar! Nadelen: natte sokken.

3. Bij je ouders in de garage
Voordelen: je zult je broedplek nadien makkelijk terug kunnen vinden en als je klaar bent kun je meteen aanschuiven voor Studio Sport en een bord macaroni. Nadelen: je komt nooit bij je ouders in de garage, dus weten zij direct dat je daar keihard hebt lopen broeden.

4. Langs de A74
Voordelen: langs de A74 kom je nooit een bekende tegen en als het eerste plekje dat je hebt uitgekozen om te gaan broeden tijdens het broeden toch niet bevalt, kun je vrij makkelijk verplaatsen naar nog een beter plekje. Want de A74 is wel 1.893 kilometer lang. Nadelen: de A74 is wel 1.893 kilometer lang.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Mijnheer Steeds, daar ben ik het hartgrondig met u over eens. Laura heeft de belangrijkste broedplaats vergeten!

Verreweg de meeste mensen zitten namelijk niet bij de Bijenkorf, maar thuis op de toiletpot iets uit te broeden; met uitzondering van de vreemde vogels onder hen, maar die pissen dan ook vaak naast de pot.

gravatar

Ik zie ze heel vaak zitten broeden langs de waterkant. Dan hebben ze bijna altijd een lange stok bij zich om net te doen alsof ze aan het vissen zijn. Wij noemden ze altijd al broedvissers. Ze vangen nooit wat.

• Reageer
gravatar

Waarde collega,

Ik ben het niet geheel en al met u eens, als u dat mij toestaat.

Veelal zie ik in bos, op hei, tussen duinen en langs waterkant vrouwen zittend broeden. Mannen geven meestal de voorkeur om het staand te doen.

Maar ik geef toe dat ik bij mijn observaties ook wel eens mannen en vrouwen verenigd heb zien broeden, hetgeen vooral liggend gebeurd.

gravatar

Professor, ik hoor u doorgaans in goed Nederlands spreken, in tegenstelling tot de meeste Nederlandse professoren. Daarom doet het mij pijn te moeten constateren, dat u een taalfout heeft gemaakt.
“Gebeurd” aan het eind van uw laatste alinea behoort met een “t” te worden geschreven.

gravatar

Volgens de Wikipedia om de hoek is de A74 niet 1.893 km maar 1,893 km lang. Een foutje van factor 1000. Maar of dat nu voordeliger of net nadeliger is, kan ik niet bevroeden.

• Reageer