Getty Images - contributor Tim Graham

Witte Huis krijgt draaideur om personeel sneller te kunnen ontslaan en aannemen

Het Witte Huis krijgt een draaideur. Donald Trump hoopt dat het zo mogelijk wordt om nog grotere aantallen ontslagen werknemers het gebouw tegelijkertijd te laten verlaten, terwijl tegelijkertijd veel nieuw aangenomen personeel binnen kan stromen.

“We moeten helaas vaststellen, dat er altijd files ontstonden,” legt een woordvoerder van het Witte Huis uit, die twee dagen geleden werd aangenomen en die naar verwachting tegen het einde van de maand zal stoppen met zijn baan. “Het was een knelpunt.”

In het begin van Trumps presidentschap, toen vice-stafchef Katie Walsh en veiligheidsadviseur Michael Flynn moesten vertrekken, waren er geen grote problemen, maar toen Angella Reid, Walter Shaub, Michael Dubke, Sean Spicer, Michael Short, Reince Priebus en Anthony Scaramucci snel achter elkaar eruit werden gegooid, terwijl er nieuw personeel binnen stroomde, werd de opstopping steeds groter.

Aan de ene kant stonden mensen als Stephen Bannon, Sebastian Gorka, Tom Price en Rob Porter nog te wachten in de foyer, terwijl ze al weken eerder het team van Trump moesten verlaten. Anderen als Hope Hicks, Gary Cohn en Rex Tillerson, die onlangs aftraden, verlieten het Witte Huis door een raam. Omarosa Manigault zou zelfs hebben geprobeerd zich vrij te graven.

De draaideur moet helpen om het aannemen en ontslaan van personeel in het Witte Huis te optimaliseren. Dezelfde draaideur is geïnstalleerd op Grand Central Station in New York en is berekend op honderdduizenden mensen per dag.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch is het jammer dat er voor zo een conservatieve oplossing gekozen is. Een roltrap van voor naar achter was veel efficienter geweest.
Wat natuurlijk wel heel ironisch is is dat de draaideur van Chinese makelij is.

Reageer
gravatar

Het lijkt wel of het personeelsbeleid daar door Randstad Inhousing wordt verzorgd. Een kind begrijpt dat je met dat doordraaien een destructief personeelsbeleid voert, maar werkgevers vinden het gewoon mooi!

Reageer
gravatar

In Duitsland mag je dit waarschijnlijk niet zeggen. Maar ze zullen bij de (door Sawsan Chebli geplande) voor iedereen verplichte bezoeken aan de concentratiekampen nog wel geen draaideuren maken zodat je gelijk weer naar buiten kan.

Reageer
gravatar

Nee, zo makkelijk kom je er niet vanaf. Mensen hebben een bewijs nodig. Er is geen weg terug.